В отворено писмо до президента Румен Радев от Националната асоциация

...
В отворено писмо до президента Румен Радев от Националната асоциация
Коментари Харесай

Писма до президента по казуса "община Обзор" с противоположни искания

В отворено писмо до президента Румен Радев от Националната асоциация " Българско Черноморие " упорстват президентът да издаде декрет за одобряване на община Обзор.

В същото време болшинството поданици на четири от селата в новата община желаят нов референдум за да останат в община Несебър. 

Споровете " за " и " срещу " основаването на нова община с център Обзор се трансферираха в президентската институция. Причината е, че след решението на Министерски съвет за обособяването на нова административна единица, включваща град Обзор и още шест села, в този момент се чака декрет на президента Румен Радев.

От Националната асоциация " Българско Черноморие " в отворено писмо са написали, че президентът е длъжен да издаде този декрет, тъй като на референдума преди месец за отделянето на Обзор от община Несебър 73 на 100 от имащите право на глас са подкрепили самодейността.

В ревю също до президента обаче жителите на селата Баня, Паницово, Козница и Емона упорстват президентът да откаже да издаде декрет . Защо изяснява Ангелина Досева от Инициативния комитет в село Баня:

" За да се противопоставим на референдума, който беше изработен от Обзор и който считаме, че беше безусловно неправдив и в наш ущърб ".

В подписка до община Несебър жителите на четирите села желаят насрочването на нов референдум за оставането им в рамките на община Несебър.

 Жителите на четири села, които бяха отделени от община Несебър в нова община с административен център Обзор, започнаха подписка за иницииране на нов референдум с въпрос Подкрепяте ли предлагането с. Бана, с. Емона, с. Паницово и с. Козница да останат в рамките на община Несебър. Подписката ще бъде импортирана в общинския съвет в Несебър, който би трябвало да насрочи контрареферендум. Министерски съвет към този момент одобри образуването на нова община Обзор, само че към момента се чака декрет на президента.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР