В отворено писмо до премиера работодателските организации настояват за незабавна

...
В отворено писмо до премиера работодателските организации настояват за незабавна
Коментари Харесай

Работодатели искат спешна среща с премиера заради високите цени на тока

В отворено писмо до премиера работодателските организации упорстват за незабавна среща с премиера Кирил Петков, на която в незабавен порядък да се обясни зародилата по думите им „ извънредно рискова за стопанската система и обществения мир обстановка “, обвързвана с високите цени на тока и природния газ.

Според бизнеса има опасност българските предприятия да спрат работа, да бъдат изгубени, работни места и сериозен растеж на цените вместо на приходите и всеобщо обедняване.

„ Многократно предупредихме, че препоръчаните ограничения от страна на държавното управление не са работещи на фона на обстановката с цената на природния газ и електрическата сила в  конкурентни на България стопански системи “, показват още работодателските организации.

Преди дни бизнесът настоя за привикване на Консултативния съвет за национална сигурност поради непрестанно поскъпващия ток.

В края на предходната година държавното управление отпусна в допълнение 450 млн. лева за обезщетения на предприятията, само че работодателите предизвестиха, че това е незадоволително и ще докара до внезапен спад в стопанската система.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР