В отговор на въпрос относно възможното изключване на Русия от

...
В отговор на въпрос относно възможното изключване на Русия от
Коментари Харесай

Роберт Хабек: Изключването на Русия от международната платежна система SWIFT е крайна мярка



В отговор на въпрос по отношение на вероятното изключване на Русия от интернационалната платежната система SWIFT при положение на нейно навлизане в Украйна, немският министър на стопанската система и вицеканцлер Роберт Хабек сподели в изявление за " Шпигел ", че по негово мнение няма смисъл да се спекулира с сходно изброяване на " нереални наказания ".

Той обаче добави, че това е " крайната икономическа глоба " и че неговата цел е деескалация на напрежението.

Хабек, който е член на партията Зелените, също по този начин съобщи, че актуалната посока би трябвало да бъде ангажирането на Германия в интернационалното съдействие във връзка с доставките на възобновима сила и по този метод да способства за превъзмогване на пропастта, основана от неотдавнашното разрастване на украинската рецесия.

Роберт Хабек даже предпочитание Русия да бъде ангажирана стопански, като си сътрудничи за доставките на възобновима сила, с цел да помогне за деескалация на напрежението към Украйна.

" Трябва да помислим и за нови бизнес области, които могат да оказват помощ за извеждането на двете страни от тази конфронтационна позиция “, уточни той пред немското издание.

Висшите съветски и американски дипломати би трябвало да се срещнат в Швейцария в петък, с цел да обсъдят засиленото напрежение към Украйна, откакто вълната от срещи сред публични лица от двете страни през последната седмица не докара до значителен пробив.

В четвъртък немският външен министър Аналена Бербок прикани Русия да се откаже от ескалация на обстановката, като предизвести, че ще бъде изправена пред редица наказания, в случай че работи нападателно.

" Германия е подготвена да отбрани главните полезности в опълчването, даже в случай че това значи да заплати висока икономическа цена ", уточни Бербок в Москва ден по-рано.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР