В отговор на продължаващия политически натиск ръководството на ЛУКОЙЛ Нефтохим

...
В отговор на продължаващия политически натиск ръководството на ЛУКОЙЛ Нефтохим
Коментари Харесай

ЛУКОЙЛ Нефтохим: Платили сме данъци! Спрете политическия натиск върху нас. Излизаме на протест

В отговор на продължаващия политически напън управлението на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД най-отговорно декларира, че извършва всички свои отговорности към бюджета на Република България и заплаща всички планувани от закона налози в откритите периоди, предава Флагман.
Общата сума на налозите, платени в хазната за 2022 година, възлиза на близо 685 млн. лева, от които 90 млн. са корпоративен налог и краткотрайна солидарна вноска. За деветте месеца на актуалната година Дружеството е изплатило близо 647 млн. лв., от които 153 млн. лв. предплатено изплатени корпоративен налог и краткотрайна солидарна вноска.
„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД може би е единственият стопански оператор в Република България, който със специфичен закон се полза с 55% налог облага (корпоративен налог и краткотрайна солидарна вноска). А заявките пред медиите за в допълнение изискуем налог от 1 милиарда лв. са напряко неуместни. Първо, разликата сред котировките на Brent и Urals от дълго време не са 30$/барел и към днешна дата е 6-7$/барел и, второ, – в осъществяване на отговорностите си, произлизащи от 6-я пакет наказания, Дружеството от 2023 година планово минава към преправка на неруски нефтове.
Внушенията, че „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД нарушава европейския правилник, като изнася нефтопродукти, създадени от съветски петрол за страни от Европейски Съюз, изрично не дават отговор на истината и това може да бъде доказано от Агенция „ Митници “. Също толкоз голословни и погрешни са изказванията, че „ ЛУКОЙЛ “ взе участие в корупционни схеми с политици и държавни служители.
Ръководството на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД упорства да бъдат прекъснати всички несъстоятелни и безпочвени обвинявания и клюки, и декларира, че ще употребява правото си да пази ползите и деловата си известност с всички налични и законни средства. Членовете на Синдиката на българските нефтохимици ще излезе на митинг този петък 27.10.2023 година от 10:00 ч. на кръговото на изхода на Бургас за София.
В отбрана на бургаските нефтохимици тази заран излезе и дългогодишният досегашен кмет Димитър Николов.
Ето и апелът му:
Бургаските нефтохимици ще стачкуват, в петък. Знам, че не е в моите компетентности да се изговарям по тематики, касаещи националната и интернационалната политика.
Но за мен е значимо да се защитят работните места на моите съграждани, които работят в рафинерията.
Разбира се, че “Лукойл ” би трябвало да заплаща дължимите налози в хазната!
Разбира се, че би трябвало да съблюдава европейското законодателство за екологични правила, както и да дава отговор пред закона при нарушавания.
Разбира се, че на територията на Европейска България би трябвало да съблюдава интернационалното законодателство.
Но с изключение на всичко това се касае и за стотици бургаски жители, които почтено и отговорно изкарват прехраната си в рафинерията. И нямат виновност за интернационалното състояние. И не би трябвало да се усещат застрашени и в плен на партийни войни.
Тези наши бургаски съграждани имат правата на всички хора, които честно изкарват възнагражденията си. И това не би трябвало да бъде подлагано на подозрение!
Заставам с името си зад правата на бургаските нефтохимици! Много от тях са траяли специалността на бащите си, приключили са в нашия университет “Проф. доктор Асен Златаров ”, където и до през днешния ден има характерни химични специалности, несъществуващи на никое място другаде в България.
Поколения способени и почтени бургаски нефтохимици са работили в рафинерията, в това число и хора от моето семейство, с които се гордея. И са изучили децата си в същата специалност. Те заслужават нашето почитание и поддръжка. От моя страна ги имат!
Призовавам всички партийни водачи в столицата да не не помнят, че когато приказват за проектите си за рафинерията в Бургас, би трябвало на първо място да се преценяват със орисите на стотици български, бургаски жители, които изкарват прехраната си честно и се гордеят с специалността си!
Те не са сива анонимна маса, те са хора със смислени специалности и фамилии. И заслужават да бъдат предпазени!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР