В отговор на изострения обществен интерес по повод изказвания на

...
В отговор на изострения обществен интерес по повод изказвания на
Коментари Харесай

БАН уволни информатика Радослав Марков след оправдаващ насилието над жени коментар

" В отговор на изострения публичен интерес във връзка изявления на господин Радослав Марков в обществените мрежи, Институтът по математика и информатика при Българската академия на науките (ИМИ-БАН) напомня, че още на 31.07.2023 година изрично се разграничи от държанието на гореспоменатия, което уронва престижа и положителното име на ИМИ-БАН. Считано от 04.08.2023 година, господин Марков не е чиновник на ИМИ-БАН ", написаха от института в формалната си страница във Facebook.



До уволнението на информатика се стигна, откакто преди няколко дни той написа в профила си в обществените мрежи афектиран коментар за нападението над 18-годишната Дебора Михайлова в Стара Загора. Позицията му обаче провокира стихия от отвращение измежду потребителите на обществената мрежа.

По-късно пред Нова телевизия информатикът изясни, че написаното от него е просто обществен опит, който имал за цел да предизвика. По думите му неговите сътрудници и близки го познавали и го подкрепяли.

" Това е обществен опит или дребна провокация, която цели да покаже настроенията в обществото. Или по какъв начин се образува механизмът на единното мнение, без да има обстоятелства. Моят житейски и теоретичен опит ме кара да изчакам, защото всички помним случая с Пепи Терзийски. Има и доста други, на които резултатите и правосъдните решения не дадоха отговор на първичните публични настроения ", уточни Марков.

Преди седмица управлението на  " Мини Марица-изток " ЕАД в профил от работа до изясняване на всички обстоятелства служителя си Виктор Костов по същата причина - реакцията на младия мъж в обществените мрежи по случая " Дебора ". 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР