В отговор на безбройните военни престъпления в , целият свят

...
В отговор на безбройните военни престъпления в , целият свят
Коментари Харесай

Руското знаме без червения свят - новият символ на мира

В отговор на безбройните военни закононарушения в, целият свят сподели поддръжката си към украинския народ. В първия ден от войната в Украйна видахме митинги по целия свят. Седмици по-късно хиляди хора не престават да излизат по улиците, с цел да желаят съветските войски да изоставен украинската територия и да сложат завършек на войната.

Най-яркото доказателство в поддръжка на това изказване е огромният отзив на съпричастност от хората в Русия към протичащото се в Украйна. Мнозина съперници на войната употребяват флага в бяло и синьо като знак на мира. Дълбоката бездна сред Русия и Украйна наподобява все по-зловещо, само че на нейния декор мнозина руснаци избират да се дистанцират от пагубните дейности на своя политически водач. Руският проверяващ уебсайт споделя историята на основаването на това знаме и какво въплъщава.

Кай Катонина е 31-годишна рускиня и е измежду хората, които самоуверено декларират позицията си по отношение на войната в Украйна. Младата жена е част от митингите в Берлин против войната. Първоначално тя излиза с афиш " Не на войната ", само че по-късно си дава сметка, че руснаците имат потребност от собствен антивоенен знак, който да ги сплотява, както и да ги отличава по света.

Пред изданието споделя за сюрпризираните реакции на публицистите в Берлин, че има руснаци на митингите там.

" Те бяха сюрпризирани, макар че цялото рускоезично население на Берлин беше в тази навалица - в това число белоруси и доста руснаци. Беше ясно, че би трябвало да се разпознаваем като руснаци против войната, а не просто като други хора. Имаше необятен консенсус, че имаме потребност от някакъв знак ", споделя тя.

Всичко стартира на 28 февруари, когато Кай разгласява своята различна версия на съветското знаме във Фейсбук - знаме в бяло-синьо-бяло „ без алената, кървава линия “. Символът бързо се популяризира в обществените мрежи.

Оказа се, че други руснаци, както в Русия, по този начин и в чужбина, са мислили върху сходни концепции. Ден преди Кай да разгласява техния дизайн на знаменто, арт управител и PR експерт, който живее в Русия, предлага бяло-синьо-бяло знаме в акаунта си в Twitter.

„ Още през 2019 година, откакто се захванах с дизайна и хералдиката, осъзнах, че съветското знаме нарушава правилата на вексилологията и взех решение, че имаме потребност от ново “, споделя потребителят от Twitter пред „ Медуза “. „ Ходя на улични митинги от 2010 година и даже тогава бях уверен, че на съветските протестиращи им липсва общ, сплотяващ знак. Сегашното знаме, се употребява както от Кремъл, по този начин и от опозицията и след многочислени войни, спортни кавги и голям брой други неприятни събития, то загуби своята меродавност. А бялата лента (символ на митингите в Русия през 2011-2012 г.) е от дълго време забравена. Така че нов знак, коства ми се, беше в действителност нужен.”

Впоследствие той измисля концепцията за бяло-синьо-бяло знаме, което показва опълчването на решенията на Путин. Публикува я в Twitter. Скоро се натъква на обявата на Кай и открива, че и деятели в други градове към този момент са почнали да употребяват тъкмо същото знаме.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР