В оставащите дни ще мобилизираме всички усилия на правителството да

...
В оставащите дни ще мобилизираме всички усилия на правителството да
Коментари Харесай

Забраняват разкриване на нови болници до утвърждаване на новата Национална здравна карта

В оставащите дни ще активизираме всички старания на държавното управление да придвижим най-важните решения в интерес на хората и на бизнеса, даже и в среда на предизборна акция и без постоянно държавно управление. Това сподели министър председателят в оставка при започване на днешното съвещание на държавното управление, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Здравеопазването е измежду основните браншове, които е би трябвало да падат жертва на политическата неустойчивост. Миналата седмица съобщихме, че от идващия месец над 400 медикаменти за сърдечносъдови болести ще бъдат безвъзмездни, а други над 300 ще бъдат с понижено доплащане, добави той.

Днес, в осъществяване на управническата стратегия на държавното управление, ще предложим и значими промени в Закона за лечебните заведения. Промените вкарват възбрана за откриване на нови лечебни заведения до одобряване на новата здравна карта на страната, разгласи Денков.

Защо е значимо това – Националната здравна карта демонстрира действителните потребности на хората в другите райони – къде има потребност да се разкрият нови болнични кревати, къде има потребност от повече експерти и къде е належащо здравната каса да покрие тези потребности. Последната Национална здравна карта е правена през 2018 година При сегашната обстановка, при която няма ограничаване за откриване на нови лечебни заведения, в някои райони и области се оказваме с излишно доста болнични кревати на фона на изчезнал личен състав, а в други области хората нямат действителен достъп до качествени здравни грижи, уточни министър-председателят в оставка.

Очаквайте детайлности!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР