В основата на китайската астрология лежи едно любопитно деление -

...
В основата на китайската астрология лежи едно любопитно деление -
Коментари Харесай

Китайски хороскоп: зодия Тигър

В основата на китайската астрология лежи едно любопитно разделяне - това на ин и ян. Те са мъжкото и женското начало. Другото главно разбиране са петте детайла - Метал, Вода, Дърво, Огън и Земя.

Двете сили ин и ян са изцяло равнозначни, не могат да съществуват една без друга и са цялостна естетика. Всеки носи в себе си тези две сили, само че не всеки път съумява да ги хармонизира.

За да бъде приключена структурата на китайския хороскоп остава да се упоменат дванадесетте животни, като всяко дава отговор за избрана година. Хората, родени под знака на това животно, носят доста от неговите черти и това дефинира ориста им.

Всяко от животните в китайската астрология дава отговор на знак в познатата ни западна зодиакална система. На зодия Тигър в западната астрология дава отговор Водолеят. Това са хората, родени през 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 година.

Личностни черти на зодия Тигър

Тигърът е роден под знака на храбростта, той е съдбоносен да бъде водач. Както животното, по този начин и хората, родени под неговия знак, са мощни и властни, непоколебими в разбиранията и вярата си.

Това са мощни персони със мощна воля и увереност и всяка активност правят с сила и възторг. Те са будни, живи, съобразителни, а мозъкът им работи на високи обороти. Става въпрос за персони с истинска мисъл, реформаторски хрумвания и метод.

Тигърът обожава провокациите и се впуска във всяко нещо, което е сграбчило въображението му. Безстрашно рискува и не търпи непознати разпоредби, не обича да се обвързва с контракти. Свободата да работи съгласно възгледите си му е скъпа и даже ще рискува предпазливостта, с цел да следва желанията си.

Характерът на зодия Тигър разкрива разтревожен и прибързан човек, който бързо губи възторг, доста емоционален и много променлив. Може да се каже, че му върви, само че в случай че проектите му се провалят, може да изпадне в меланхолия. Животът му е низ от превратности и промяната на настроенията е постоянно събитие при Тигрите.

Авантюристичния дух на представителят на зодията го води към от ден на ден нови места, той рядко се застоява някъде. Сменя постоянно и специалности.

В връзките с хората е открит, непосредствен и ненавижда лицемерието. Праволинеен е в това отношение и не обича дребнавостите, по тази причина постоянно влиза в разногласия.

Съпротивата против родените под този зодиакален знак е сложна, тъй като техният естествено предаван престиж им придава авторитет.

Тигърът обича дейностите, в които има риск, тръпка и неспокойствие, тъй като не обича застоя. Това е зодията на революционерите, авантюристите, хората на действието, а не на съзерцанието. Затова доста от тях имат изключителна орис и стават известни.

Силни страни на зодия Тигър

 Китайски хороскоп: зодия Тигър

Думата, която характеризира най-добре Тигъра, е магнетизъм. Освен това постоянно са благи хора и това комбиниране основава необикновен ореол на тази зодия. Изненадващо са и доста чувствителни по природа. Трудно се концентрират и бързо се отегчават, а това приказва за мощни и буйни натури.

Любовта към завършения ги кара да поемат опасности, само че рядко губят, тъй като са родени спечелили. Тигрите не са лентяи, те работят доста настойчиво. Това ги прави в очите на близките авторитетни фигури и ги трансформира във водачи. Енергията им е ориентирана в вярна посока, те са благородни и почтени хора. Смелостта и увереността им е едно от най-хубавите им качества.

Представителите на зодията са благородни и почтени хора, прями, смели и уверени в себе си. Имат голям капацитет и в случай че бъдат ориентирани в вярна посока, могат да доближат до върховете във всяка област.

Слаби страни на зодия Тигър

Тигрите имат прекомерно избухлив манталитет и тяхната бунтовна същина постоянно е заклеймявана. Често са упорити и не слушат препоръки. При крах са склонни към депресии, а настроенията им се менят доста бързо. Променливите им настроения ги водят нерядко до депресии.

Амбицията на подвластните на знака е прекомерно огромна и това ги прави постоянно егоистични и даже нападателни. Егото им е огромно, желаят непрестанно да бъдат забелязвани. Не се подчиняват на правила и желаят да бъдат следвани техните правила.

Кариера и финанси на зодия Тигър

Родените под знака на Тигъра са доста работливи хора, тяхната обич към специалността може да служи като образец на другите, защото са освен работоспособни, само че умеят и да провеждат трудовата си активност по най-хубавия метод. Готови са да пожертват и ползите си в името на сполучливата си активност, само че това се случва единствено в случай че тази работа е забавна и вълнуваща за тях, дърпа ги напред, дава им нови хоризонти.

Почти не усещат отмалялост и доста бързо се възвръщат, което ги прави отлични служащи. Тъй като са толкоз дейни, те са положителни ръководители, без значение какво ръководят.

Тъй като е водач, най-често се издига да върха на специалността, която си е избрал, само че не търпи бюрокрацията и не се подчинява на заповеди, в случай че не ги издава персонално. Зодия Тигър е упорита, държи на независимостта си и желае да дава отговор единствено пред себе си. Склонен е да има вяра, че триумфите му се дължат само на неговите старания и качества. Не търси помощ и приема такава единствено в краен случай.

Тигърът умее да печели пари, само че и да ги прахосва. Невинаги употребява извоюваното по най-хубавия метод. Щедростта му се показва в обсипване на близки и другари със скъпи дарове. Тази зодия е орисана да има постоянно пари. Затова няма потребност да се тревожи за тях, те постоянно ще го намират.

Любов и партньорство при зодия Тигър

 Зодия Тигър

В любовта за Тигъра е доста значима прочувствената и духовна връзка. Любовта му е мощна и гореща, той работи за развиване на връзките, за подобряването им. Те са сантиментални в любовното възприятие, само че им е мъчно да намерят границите на умереността.

За да бъде арестуван един представител на зодията, сътрудникът му би трябвало също да се постарае, с цел да поддържа интереса му към себе си и фамилния живот.

Подвластните на зодията нормално се женят млади и са най-щастливи, когато ориста ги свърже с някой от зодия Свиня, зодия Кон или зодия Куче.

Жените от зодия Тигър са доста положителни майки, тъй като са предани в тази си роля и в това време дават на децата си персонална независимост и избор. Съумяват да възпитат доста добре децата си, като съумяват да им обезпечат всичко, от което се нуждаят.

Съвместимост на зодия Тигър с други зодии

Тигърът е добра зодия във връзка с връзките с други зодии. Той е съчетаем със Свинята, Кучето, Коня и Овцата. Разбира се добре със зодия Плъх, зодия Заек и зодия Петел.

Зодия Вол и зодия Змия обаче са прекомерно съществени за неговия радостен манталитет и по тази причина не му подхожда изключително компанията им.

Истинско тестване са единствено връзките със зодия Маймуна, която е прекомерно нагла и пакостлива за нрава му. Не може да се спогоди и с представителите на личната си зодия, както и със зодия Дракон, всеки желае да наложи властта си над другия и не могат да реализират даже обикновен компромис.

Интересни закономерности за зодия Тигър

Подходящият сезон за Тигъра е пролетта, изключително ранната пролет.

Камъкът, който би трябвало да избират за амулет, е сапфирът.

Тяхното цвете е теменугата.

Елементът на зодията е Дърво.

Щастливите цветове са зелено, жълто и синьо.

Известните персони, родени под знака на Тигъра са: Карл Маркс, Марко Поло, Робеспиер, Оскар Уайлд, Стиви Уондър, Деми Мур.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР