В още три френски департамента, включително Рона с главен град

...
В още три френски департамента, включително Рона с главен град
Коментари Харесай

По-строги ограничения в три френски департамента заради коронавируса

В още три френски департамента, в това число Рона с основен град Лион, се постановат по-строги ограничавания поради ковид, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на френското държавно управление.

Мерките ще се ползват в централните департаменти Об и Ниевър и в югоизточния департамент Рона, посочи здравният министър Оливие Веран.

Преди седмица сходни ограничения бяха наложени в региона на Париж и в огромна част от Северна Франция, където магазините, които не продават артикули от първа нужда, получиха разпореждане да спрат работа. Наложени бяха и ограничавания какъв брой могат хората да се отдалечават от домовете си.

" Пандемията от COVID-19 се форсира съвсем на всички места във Франция ", акцентира здравният министър.

Новите ограничавания влизат в действие в среднощ в петък и ще бъдат добавени към наложените в цялата страна. В цяла Франция е в действие полицейски час и са затворени заведения за хранене, питейни заведения, музеи и кина.

За последните 24 часа са регистрирани 45 641 нови случая, откакто през вчерашния ден бяха маркирани 65 373 новозаразени - численост, сходна на тези през ноември, когато Франция беше подложена на втората национална карантина. Броят на пациентите в интензивни отделения набъбна с 58, като доближи рекордното за 2021 година ниво от 4709. Броят на приетите в болница надвиши 27 000 за пръв път от шест седмици.

" Натискът върху болничната система ще продължи да нараства през идните дни ", акцентира Веран, като добави, че резултатът от новите ограничавания ще се усети едвам след минимум 10 дни.

Броят на жертвите за последните 24 часа е 225, с което смъртните случаи доближиха 93 378, поставяйки Франция на осмо място в света. По брой на инфектираните от началото на пандемията, 4,42 милиона, страната е на пето място.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР