В оригиналната експозиция „Зад вратите на трезора на ОББ банката

...
В оригиналната експозиция „Зад вратите на трезора на ОББ банката
Коментари Харесай

ОББ представя архиви и ценни антиквариати по време на НОЩ/Пловдив 2017

В истинската експозиция „ Зад вратите на трезора на ОББ " банката показва за първи път всички скъпи антикварни предмети от фонда си. В партньорство с Регионалния исторически музей в Пловдив и НОЩ/Пловдив 2017 тази година ОББ отваря трезора си за необятната аудитория. Събитието е автентичен акцент в НОЩ/Пловдив 2017 и се реализира във връзка 25 години ОББ. Входът е свободен.

Богатата сбирка от предмети и документи на ОББ ще бъде показана в ново, неотваряно до момента крило на музея от 15 септември до 14 октомври. Изложбата ще бъде разгърната в три зали - Директорски кабинет, Банков салон и Трезор, които ще опишат по занимателен метод историята на банковото дело у нас.

„ Ценностите, които демонстрираме, са линии към четвъртвековната история на ОББ. Навярно множеството хора ще си помислят, че става въпрос за кюлчета злато, само че изобщо не е по този начин - това са остарели пишещи и сметачни машини, стенни часовници, печати, везна за злато, бюро и прочие - всичко това за нас е изключително скъпо, тъй като ни е било поверено и е опазено до момента ", разяснява Анка Костова, управител „ ПР и спонсорство " в ОББ.

Сред най-старите предмети, които ОББ ще покаже на публиката на „ НОЩТА " и пловдивчани, са австрийска цигулка, сътворена от майстора лютиер Вилхелм Рупрехт през 1850 година, една от първите пишещи машини Mercedes (1910 г.), сметачна машина Astra от 20-те години на предишния век, радио и грамофон от средата на ХХ век, както и портативен компютър от 1990 година

„ Зад вратите на трезора на ОББ " е продължение на пътуващата галерия „ НЕ/ПОЗНАТИ ", която ОББ показа на миналогодишното издание на НОЩ/Пловдив. Двете експозиции са плод на близо петгодишните старания на чиновници на банката, специалисти и реставратори, които разказват, снимат и реставрират предметите от всички клонове на финансовата институция. Инициативите се реализират във връзка 25 години ОББ - празник, отдаден точно на традициите и нововъведенията.

Експонатите от изложбата „ Зад вратите на трезора на ОББ ", както и от „ НЕ/ПОЗНАТИ ", може да разгледате на формалния уебсайт на Колекцията на банката: www.ubbcollection.bg.

Програмата на фестивала можете да следите на www.night.bg, както и в формалното Фейсбук събитие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР