В опит да прецизират текстовете за болнично лечение на пациенти

...
В опит да прецизират текстовете за болнично лечение на пациенти
Коментари Харесай

Бременна с коронавирус обикаля с часове болници във Варна

В опит да уточняват текстовете за болнично лекуване на пациенти с ковид, депутатите трансформираха на първо четене Закона за здравето. Опозицията обаче разгласи, че страната абдикира, тъй като болничното лекуване към този момент няма да е наложително.

Виктория от Варна е бременна в деветия месец. От понеделник е позитивна за COVID-19. " Много кашлям, доста, и мъчно вдишвам ", оплака се дамата, съобщи bTV. Лекари от две лечебни заведения си трансферират родилката – „ Света Анна “, където попада първо и АГ болница, в която изясняват, че имат подготвеност за изродяване на родилки с COVID-19, само че не и да лекуват вируса. Все отново, в „ Света Анна “ я одобряват за малко.

" След което ми сложиха нещо на пръста, това ми беше прегледа, и ми споделиха, че би трябвало да си потеглям, тъй като нямат места, и за мен е по-безопасно да се церя у дома ", добави Виктория. В късния следобяд през днешния ден (20.11 б.р.), 24-часа след първия обзор, дамата е била призната за лекуване в " Св. Анна ", оповестиха околните ѝ. С измененията в Закона за здравето лекарите ще могат да избират за пациентите си - болнично или домашно лекуване. Това провокира скандал, тъй като съгласно опозицията страната абдикира от здравните грижи към болния.

" А кой ще е в контакт с него и ще го обгрижва? “, пита Георги Иванов. „ Така се освобождава страната от задължението за лекуване и на процедура ще има узаконяване на отхвърли от лекуване “, добави Джевджет Чакъров " Всички, които имат потребност от болница, могат да разчитат на това “, съобщи Даниела Дариткова. Патриотите оповестиха, че ще поддържат закона. Особено поради възбраната за експорт на избрани медикаменти. За експорт на неразрешени медикаменти планът планува санкция до 150 хиляди лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР