В Омуртаг беше разбита високотехнологична лаборатория за синтетична дрога, която

...
В Омуртаг беше разбита високотехнологична лаборатория за синтетична дрога, която
Коментари Харесай

Директорът на отдел ”Наркотици” за акцията в Омуртаг: Водещо е нидерландското ядро, българите са помагачи

В Омуртаг беше разрушена високотехнологична лаборатория за синтетична дрога, която по технологията и мащабите си е невиждана у нас. Те са получили информация за нейното битие и подготовка преди към година, като по този начин и не се е стигнало до производството на опиата.

 

„ В рамките на към 6 месеца се организираха разнообразни мероприятия, които съумяха да доведат до локализиране на съответното място, където беше обособена съответната лаборатория. Това съобщи в ефира на " Събуди се "  Христо Донов, директор на отдел " Наркотици " към ГДБОП.

 

По думите му нидерландското ядро на групата е водещо в процеса. „ Българските жители бяха в ролята на помагачи - преводачи или хора, които немат пространства, транспортни средства, мобилни телефони и по този начин нататък ”, уточни още той.

 

Трима души арестувани сега и тримата са нидерландски жители. Още един жител, който е български жител, който е в чужбина, следва да бъде арестуван.

 

" Съвсем инцидентно, няколко дни преди интервенцията, въпросният жител напуща страната с цел екскурзия в Европа и заради тази причина не може да бъде задържан по време на самата интервенция ", уточнява Донов.

 

Той уточни още, че главната им цел е била да не се допусне действително генериране на наркотично вещество и надлежно разпространяването му на пазара или изнасянето му на страната.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР