В очакване на традиционните събирания на семействата в края на

...
В очакване на традиционните събирания на семействата в края на
Коментари Харесай

Кои са най-честите места на заразяване с COVID-19?

В очакване на обичайните събирания на фамилиите в края на годината, институтът " Пастьор " разгласява резултатите от изследване на събитията и местата на заразяване с. Това написа изданието Le Monde, представено от организация " Фокус ".
Както отбелязва вестникът, до момента френските управляващи са обосновавали решението си да затворят заведения за хранене, разчитайки на работата на китайски и американски учени. Преди няколко дни бяха оповестени резултатите от дълго чаканото френско изследване в поддръжка на държавната тактика. Всъщност, съгласно Арно Фонтейн, шеф на епидемиологията на нововъзникващите болести в Института Пастьор, „ това изследване демонстрира висок риск от заразяване с вируса на по време на хранене и частни събирания “.
 Първи „ вносен “ случай на COVID-19 в Тайван от април Първи „ вносен “ случай на COVID-19 в Тайван от април
Тайван заяви за първото предаване на ковид на своя територия във вторник, което постави завършек на 253 дни без вируси, съобщи Агенция Франс Прес....
Първата част от изследването разчита на изказванията на 30 330 души от базата данни за COVID-19, която съдържа информация за контактите на инфектираните. Според респондентите, които знаят източника на инфекцията си, преобладаващото болшинство от инфекциите са зародили отвън дома: в фамилния кръг (33,1%), в професионална среда (28,8%) и най-после в другарска среда (20,8%). Изследването също по този начин сподели централната роля на времето за хранене в разпространяването на вируса. В фамилията и при другарство с другари инфекцията се е случвала основно по време на хранене - надлежно 45% и 53,1% от случаите. На работното място главното място за заразяване са общи офиси (34,5%), следвани от заведенията за публично хранене (24,3%).
Втората част от проучването се концентрира върху рисковите фактори. То съпоставя отговорите на 3426 души, които са дали позитивен тест за ковид с отговорите на 1713 очевидци. Проучването сподели, че максимален брой инфекции се случват при частни събирания (със семейство или другари, 19%). Общественият превоз не съставлява спомагателен риск, а рискът е още по-малък за хората в рейса или трамвая. В допълнение към питейните заведения и заведенията за хранене е открит нараснал риск от зараза при посещаване на фитнес зали, само че не и при извършване на покупки. Освен това, колкото повече хора живеят в една и съща къща, толкоз по-голям е рискът от зараза, изключително в случай че децата вървят на учебно заведение.
Изследването има редица особености обаче, маркирани от самите създатели, притегля вниманието Le Monde. Първо, то се е провело през октомври и ноември, по време на комендантския час, а по-късно и общия режим на изолираност, когато приемащите клиенти заведения, бяха отчасти или изцяло затворени. Освен това интервюираните в първата част на изследването са по-млади от общото население, измежду тях има повече дами и социално-икономическият им статус също е над междинния. И най-после, данните се основават напълно на доброволни изказвания, чиято акуратност не може да бъде тествана.
Според вестника тези резултати удостоверяват това, което към този момент е известно за предаването на вируса. Появява се основно посредством капчици от устата и носа при говорене, кашляне или кихане, както и посредством микроскопични спрейове при дишане. „ Когато сваляте маската си, изключително до момента в който ядете, излагате себе си на нараснал риск от зараза “, предизвестява вестникът. Както акцентира Арно Фонтан, „ извънредно значимо е да се сведе до най-малко този риск по време на събиранията, които ще съпътстват празниците “.
 От какво се опасяват руснаците в пандемията? От какво се опасяват руснаците в пандемията?
Повече от една трета от руснаците (37%), на фона на пандемията от ковид, се опасяват да не изгубят работата си, както и че ще сп...
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР