В очакване на назначаването на служебния кабинет, вече се завъртяха

...
В очакване на назначаването на служебния кабинет, вече се завъртяха
Коментари Харесай

Ето какъв се очаква да бъде новият служежен кабинет

 В очакване на назначението на служебния кабинет, към този момент се завъртяха и първите имена на възможния министър председател и министри. За длъжностен министър председател се спряга Стефан Янев, оповестява Нова телевизия.

" От нощес името на Янаки Стоилов попада като сигурен правосъден министър. Ръководството на Българска социалистическа партия е дало единодушието си той да бъде номиниран. Днес Националния съвет с автограф ще даде това единодушие ", съобщи журналистката Валерия Велева в предаването " Здравей, България ".

Според нея името на Бойко Рашков за вътрешен министър не е несъмнено.

" Другото забавно лице, съгласно мен, което влиза, е името на министъра на културата – проф. Борислав Минеков. Той е един от главните в Отровното трио, само че не влезе в Народното събрание и се разграничи от Бабикян и Хаджигенов. Ето, че е приел поста да бъде министър на културата ", съобщи Велева.

" Минеков е доста неприкрит критик на държавното управление на, както и на ", разяснява още журналистката.

Друго име, което тя загатва, е това на гастроентеролога проф. Крум Кацаров. " Информацията е, че е приел да бъде здравен министър ", изясни Велева.

Тя сподели, че двама дипломати също към този момент са приели да бъдат министри. " Единият е посланикът ни в Дания Светлан Стоев, който ще бъде външен министър. За боен министър се приказва, че ще бъде някогашният ни дипломат в Организация на обединените нации – Георги Панайотов ", сподели Велева.

По думите й проф. Христо Бозуков ще поеме земеделското министерство, а проф. Николай Денков – това на образованието.

" Това се чака да са имената ", сподели Велева. Тя разяснява още, че обвързване на бъдещото служебно държавно управление ще е да провежда изборите и то няма по какъв начин за времето, в което ще действа, да извърши проверка и да потвърди корупция. Според Валерия Велева, в случай че някой чака цялостна проверка на ръководството на ГЕРБ, ще бъде измамен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР