Френската система за откриване и неутрализиране на дронове Parade, която

...
Френската система за откриване и неутрализиране на дронове Parade, която
Коментари Харесай

Системата за откриване и неутрализиране на дронове, която ще бъде използвана в Париж 2024, е под очакваните стандарти за сигурност

Френската система за разкриване и обезвреждане на дронове " Parade ", която ще бъде употребена на Олимпийските игри в Париж 2024, е в положение да открие единствено един на всеки трима дрона в гъсто обитаеми градски региони, което покачва риска от терористична офанзива, оповестява английският вестник " Таймс ", базирайки се на специалисти.

Според експертите, " Parade ", която е създадена от концерна " Thales " на цена от 350 милиона евро, надалеч не се смята за " превъзходна " система. Един от специалистите, осведомен с неговите проби, твърди, че " Parade " постоянно бърка вентилаторите на климатика за дронове и открива дронове единствено на разстояние до 800 метра.

В същото време се отбелязва, че това е единствено една от системите, които ще бъдат употребявани за обезпечаване на сигурността по време на Олимпийските игри. Ще бъдат употребявани и английски системи за електронно заглушаване.

Вестникът напомня, че " Parade " към този момент е била употребена по време на Световното състезание по ръгби, което се организира във Франция през есента на 2023 година. Тогава системата засече 55 случая на потребление на дронове, чиито оператори не са имали позволение да ги ръководят.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР