В общинският приют за временно настаняване на бездомни и социално

...
В общинският приют за временно настаняване на бездомни и социално
Коментари Харесай

Над 60 души потърсиха подслон във варненския приют за бездомни

В общинският подслон за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби във Варна са намерили заслон над 60 души. С шефа Димитър Алатов беседваме за изискванията, реда и услугите, на които могат да разчитат хората в потребност.

Г-н Алатов, по какъв начин постъпват хората в приюта?

Всеки изпаднал в потребност в тези мразовити дни е добре пристигнал, без значение за какво е стигнал до тук. Позволете ми да употребявам мотива и да насочва апел към варненци да алармират на тел. 112, в случай че виждат беззащитен човек на улицата, изпаднал в потребност или останал без покрив измежду зима.

Първата грижа на екипа е да предложи на новодошлите топла храна и питиета, а по-късно и постелка. С постъпилите в приюта работят двама обществени служащи и две медицински сестри, които обработват документите за настаняване, организират обществена анкета, с цел да дефинират съответните потребности на индивида, прави се проект, по който проблемите му да намерят трайно решение.

Работата от година насам е на напълно друго равнище от досегашната процедура, стремим се да предложим дълготрайна обществена услуга, да се реши самостоятелно във всеки обособен случай дали има потребност от ТЕЛК, от настаняване в дом за остарели хора или друго обществено заведение. Особено в случай че не идват при нас за първи път.

Всичко от първия до последния час в общественото заведение е непринудено. Човекът обаче би трябвало да е наясно, че е в обстановка, в която не може да се оправи самичък, и да подходи отговорно към решаването на проблемите си. Това се постанова поради комплицираните и времеемки процедури при оказване на дълготрайна обществена помощ и в случай че в даден миг се разколебае, всичко се връща в изходна позиция.
На какъв брой хора можете да окажете помощ и заслон?
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР