В община Свищов започва реализацията на проекта "Вашето здраве има

...
В община Свищов започва реализацията на проекта "Вашето здраве има
Коментари Харесай

В община Свищов започва проектът "Вашето здраве има значение"

В община Свищов стартира реализацията на плана "Вашето здраве има значение " по Програмата за трансгранично съдействие "Interrеg V-А Romania-Bulgaria: 2014-2020 ".

Проектът в областта на опазването на здравето е създаден взаимно с румънския град Зимнич и е на стойност 1 494 719 евро, като по-голямата част от средствата ще бъдат усвоени от община Свищов, е станало известно на встъпителната конференция, която се е състояла през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на крайдунавската община. МБАЛ "Димитър Павлович " в Свищов ще се снабди с високотехнологична инсталация - компютърен томограф и реаномобил от най-ново потомство. С новата техника ще се реализира сложна и висококачествена диагностика, е показала Даниела Станкова, координатор на плана.

Общата сума, която ще се усвои за модернизацията на свищовската болница, е 763 231 евро, от които 2 % са личен принос.
Кметът на Свищов Генчо Генчев и ръководителят на общинския съвет Кристиян Кирилов са приветствали румънските сътрудници за ползотворната взаимна работа и са показали, че реализирането на плана ще способства за реализиране на по-голяма успеваемост при оказване на незабавна здравна помощ, ще подсигурява еднакъв достъп и високо качество на болничната здравна помощ от двете страни на Дунав.

По плана са планувани две образования за работа със актуалната инсталация, както и две визити на разменни начала на медицински личен състав от двете лечебни заведения. Договорът по плана е подписан през април 2017 година, а крайният период за осъществяване е 11 април 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР