В община Пазарджик се подготвя поредната имотна схема, която цели

...
В община Пазарджик се подготвя поредната имотна схема, която цели
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик сигнализира прокуратурата за незаконно придобити земеделски земи

В община Пазарджик се приготвя следващата имотна скица , която цели незаконно да лиши жители от правото им на благосъстоятелност, върху притежавани от тях парцели в землището на с. Априлци. За това алармира кметът Петър Куленски, заяви " 24 часа "

Миналият петък той е подал сигнал за незаконната активност в прокуратурата. Пак тогава от държавното обвиняване оповестиха, че Районната прокуратура в Пазарджик следи две досъдебни производства , свързани със аграрни земи в Сбор и Априлци. Те са формирани през месец януари 2024 година, като преди този момент е била осъществена предварителна инспекция по подадените сигнали.

В хода на следствието ще се прецизира по какъв метод и по кое време земите са били добити от несъмнено комерсиално сдружение. Разследването ще завърши в законоустановения период.

Кметът на Пазарджик е безапелационен, че общината няма да се трансформира в съизвършител на сходен жанр действия. По думите му територията на общината работи една проведена незаконна група , която през годините противоправно е присвоила хиляди декари земеделска земя от техните законни притежатели, за върху тази земя да се изградят фотоволтаични паркове.
 Прокуратурата упрекна двама професори за схемата с неплодородните земи
Прокуратурата упрекна двама професори за схемата с неплодородните земи

Те понижавали категорията на аграрни земи, с цел да се даде опция на трети лица да изградят слънчеви съоръжения на нея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР