В Община Мездра се проведе традиционният Ден на кмета. Готовността

...
В Община Мездра се проведе традиционният Ден на кмета. Готовността
Коментари Харесай

Готовността на Община Мездра за зимата обсъдиха днес в Деня на кмета

В Община Мездра се организира обичайният Ден на кмета. Готовността за зимно поддържане на общинската пътна мрежа и за снегопочистване на улиците в урбанизираните територии на обитаемоте места, както и събираемостта на такса боклук и налог здания - тези бяха главните тематики, които бяха дискутирани на обичайния Ден на кмета, който се организира в Община Мездра.

Кметът на общината Иван Аспарухов осведоми кметовете и кметските наместници, че след извършена социална поръчка е избран реализатор за поддържане, снегопочистване и опесъчаване през зимния сезон 2022/2023 година на към 86 км от 105-километровата общинска пътна мрежа.

Зимното поддържане на останалите 19 км четвъртокласни пътища, както и на улиците в урбанизираната територия на гр. Мездра, е предоставено на Общинско дружество „ Чистота “. В най-кратък период селските кметове би трябвало да рапортуват за готовността им за поддържане и снегопочистване на улиците в урбанизираните територии на обитаемоте места.

Кметовете и кметските наместници получиха от отдел „ Местни доходи “ информация по обитаеми места по отношение на отговорностите на данъчно задължените лица за такса боклук и налог към сегашния миг. В хода на полемиката по този въпрос стана ясно, че единствено за тази година са подадени повече от 1 300 заявления за освобождение от такса за сметосъбиране и сметоизвозване заради неползване на съответния парцел целогодишно. На процедура обаче една част от заявените парцели се употребяват от техните притежатели или ползватели, с което ощетяват общинската хазна.

Гл. специалист „ ОМП и отбрана на популацията “ инж. Тодор Христов обърна внимание на селските управници, че би трябвало да изготвят информации за жителите на съответните обитаеми места по възраст, за систематизиране на наличните таблетки калиев йодит при положение на нуклеарна повреда или война.

Обсъдени бяха също транспортното застраховане на профилирания транспорт на деца и възпитаници през образователната 2022/2023 година, както и ограниченията, които подхваща Община Мездра за обезпечаване на публичния транспорт на пасажери по автобусните линии от общинската и републиканската транспортни схеми.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР