В обширно интервю за информационната агенция РБК-Украйна американският генерал-майор в

...
В обширно интервю за информационната агенция РБК-Украйна американският генерал-майор в
Коментари Харесай

Ген. Дейвид Болдуин: Руската армия се превърна в хартиен тигър, украинската е много по-добра

В обстойно изявление за осведомителната организация РБК-Украйна американският генерал-майор в оставка Дейвид Болдуин изрази убеденост в превъзходството на Въоръжените сили на Украйна над съветската войска.

По думите му сравнението сред двете армии е " невероятно “.

" Украинската войска е доста добре ръководена. Имат богат военен опит от 2014 година, отлична организация и се бори за това, в което откровено има вяра - за своята Родина. Вие противопоставяте това на съветската войска, която, бих споделил, се трансформира в книжен тигър “, разяснява американският генерал-майор, който дълги години командваше Националната армия на щата Калифорния.

Болдуин добави, че руснаците " към момента имат доста смъртоносни благоприятни условия, за жалост имат нуклеарни качества, имат крилати ракети, имат страхотни софтуерни системи и украинският народ продължава да страда поради това. Но във връзка с бойната мощност няма съпоставяне - украинската войска е доста, доста по-добра, несравнимо по-силна от съветската войска. Мисля, че дипломат Волкър го сподели добре - съветската войска към този момент не е втората по мощност в света, а е втората най-хубава войска в Украйна “.

Агенцията напомня, че още през лятото на 2022 година генералът прикани за доставки на изтребители западно произвеждане на Украйна, освен това – допустимо най-скоро. Сега, споделя Болдуин, мнозина в американския хайлайф просто не желаят да поемат прекалено много опасности с Украйна и да нарушават статуквото, в това число по персонални политически аргументи.

Но като цяло генералът е оптимално оптимистичен. " Няма подозрение, че въоръжените сили и разследващите служби на Украйна ще завоюват тази война “, увери той пред РБК-Украйна в коридорите на Украинско-американския конгрес в Киев, написа " Фокус ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР