В образованието е необходимо да се преразгледацялостната политика и да

...
В образованието е необходимо да се преразгледацялостната политика и да
Коментари Харесай

Депутатът Донка Симеонова иска нормативна база за дистанционното обучение


В образованието е належащо да се преразгледацялостната политика и да се вкара трайна нормативна уредба, поради новите условия на отдалечено образование. Това показа в изявление за Радио Стара Загора националният представител от старозагорски регион Донка Симеонова. По думите й отдалечено образование би трябвало да се регламентира с нормативни актове, а направата им да бъде предшествана от изчерпателен разбор на проблемите, които поражда досега то.

Според Симеонова е належащо да се сформират специфични проекти, стратегии и методика на преподаването в цифрова среда. Тя чака отговора на министъра на образованието по импортиран въпрос за методите да се дефинира качеството на образованието в тезиусловия, както и оценяването, поддръжката за родителите, средствата за техническото обезпечаването и други

Депутатът чака отговор от просветния министър инаправен ли е разбор от извършеното отдалечено образование в България. „ Въз основа на него да се направи трайна законова нормативната уредба, видно е че отдалеченото образование ще се се постанова като форма “, разяснява Симеонова, защото за нея преди всичко е нужен доста сериозен разбор на проблемите, върху който би трябвало да се намерят значимите решения.

Българска социалистическа партия упорства за регламентиранена отношението към учителите - за метода по подбора на педагогическите фрагменти, начинана труд, кариерно развиване. „ Днес е доста мъчно за педагозите, стресът е огромен, имат безсънни нощи, доста труд, неявяване на подобаващи запаси. Нужно е ново отношение към учителите, нашите оферти за възстановяване ролята на учителя се надяваме да бъдат подкрепении от сътрудниците “, съобщи Симеонова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР