В областната администрация във Варна е открит временен център за

...
В областната администрация във Варна е открит временен център за
Коментари Харесай

Три хотела край Варна приютяват безплатно бежанци от Украйна, 50 души пристигнаха от Одеса



В регионалната администрация във Варна е открит краткотраен център за помощ и съгласуваност на идващите от Украйна, заяви областеният шеф на Варна Благомир Коцев. 

Украинските жители ще бъдат посрещани от доброволци, в случай че имат потребност от заслон или здравна помощ.

Коцев бе на автогарата в морския град дружно със своя заместител Павел Павлов, с цел да посрещне следващия рейс с евакуирани дами и деца от Одеса: близо 50 украинци от Одеса.

Телефонният номер, на който може да се обади всеки, който има предпочитание да помогне на идващите е 0888 443 128.

Три хотела в покрайнините на Варна са в подготвеност да настаняват безплатно бежанци от Украйна за неустановен интервал, водят се диалози със притежателите на други 10 хотела, които са декларирали предпочитание да оказват помощ.

Единственото място, откъдето получаваме информация за хора, които няма къде да отидат, е нашето консулство в Одеса, от там за в този момент не оповестяват за такива, добави Коцев.

Към центъра могат да се обръщат и украинските жители, пристигнали у нас, които имат нужда от някаква поддръжка или да бъдат настанени някъде, в новосформираното звено работят доброволци. То е разкрито в партньорство с фондация „ Благотворителен фонд „ Европа “, основана от украинци, живеещи във Варна.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР