В Областна администрация Силистра заседание проведе Комисията по заетост към

...
В Областна администрация Силистра заседание проведе Комисията по заетост към
Коментари Харесай

Утвърдиха план-приема в училищата в област Силистра за 2023-2024 г.

В Областна администрация Силистра съвещание организира Комисията по претовареност към Областен съвет за районно развиване, управляван от регионалния шеф Минчо Йорданов. Разгледано бе систематизираното предложение за съставяне на 33 паралелки – от тях32,5в дневна форма на образование и 0,5 в дуална система, показано от доктор Габриела Миткова – шеф на РУО. То е в сходство със основаните целеви стойности на МОН.

Комисията съгласува за внасяне в МОН направеното предложение за завършилитеVIIклас в цялата Силистренска област по отношение на броя паралелки и надлежно на възпитаници в тях, типа на профилите и специалностите по специалности съгласно формите на образование. За идната образователна година не се плануват паралелки за задочна форма на образование, както и спомагателен проект банкет вXIклас.

Местата за банкет са 873, като 20 от паралелките с 529 места са „ банкет по специалности “(60,6%), а местата вSTEMпрофили и специалности са 633(72,51%). Обучението по специалности е в 4 сфери: техника, селско стопанство, информатика и стопанска система. Обобщеното предложение е с разпределениев 18 учебни заведения, от които 8 са професионални гимназии, 7 са междинните учебни заведения, 2 са профилираните гимназии и 1 учебно заведение е вид „ обединено “. В по 5 учебни заведения се оферират нови специалности и по две специалности в обща паралелка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР