В област Велико Търново здравните власти отчетоха рязко нарастване на

...
В област Велико Търново здравните власти отчетоха рязко нарастване на
Коментари Харесай

Рязко нарастване на заболеваемостта от Covid-19 в област Велико Търново

В област Велико Търново здравните управляващи регистрираха внезапно повишаване на заболеваемостта от Covid-19, която доближи 433 на 100 000 население. Увеличават се смъртността и натискът върху лечебните заведения.

Активните случаи с коронавирусна зараза в област Велико Търново доближиха близо 1300, което е най-високото равнище от началото на пандемията в района. Под 20% са свободните болнични кревати в профилираните Covid браншове. 

Във втората по величина общинска болница в страната – „ Св. Иван Рилски “ в Горна Оряховица, са разкрити пет Covid отделения и реанимация, в тях се лекуват към 70 пациенти, уточни болничният шеф доктор Иван Иванов: 

„ Смъртността в този момент е по-висока, приказвам за болничната смъртност, при тази вълна, в сравнение с при която и да е било предходна вълна. За това сигурно повода не е в нас “. 

За желанието на страната за въвеждане на зеления документ в разнообразни публични сфери, в това число и в лечебните заведения като належащо изискване за практикуване на лекарската специалност, шефът на горнооряховската болница съобщи: 

„ Зелените документи би трябвало да се вкарат. Това е може би все още единственият действителен метод да се стимулират хората да се имунизират “.  

18% от популацията в региона е с две дози ваксина. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР