В област Велико Търново започна предаването на 350-те машини на

...
В област Велико Търново започна предаването на 350-те машини на
Коментари Харесай

350 машини и 420 секции във Великотърновско

В област Велико Търново стартира предаването на 350-те машини на секционните комисии за изборите в неделя. Проблем основават увеличаващите се размени на изборните сформира, които партиите желаят от Районната изборна комисия.

420 са изборните секции, в които правото си на избор могат да упражнят близо 210 000 гласоподаватели в област Велико Търново. Заради заболяване, сложени под карантина или отвод да вземат участие в изборите, с решения на Районната изборна комисия към този момент са заменени 426 членове на секционните комисии, което е 12% от състава, и промените не престават, уточни ръководителят на РИК Николай Илиев: 

„ Със сигурност неналичието на естествени образования ще докара до усложнения в някои от членовете на секционните изборни комисии “. 

В 311 секции в региона ще се гласоподава машинно, като в 39 от секциите устройствата ще са по две. Направени са инспекции на имената на кандидат-депутатите, с цел да не се стигне до обстановката на 4 април, когато, поради разменени имена, машинният избор във Великтотърновско беше спрян. 

„ Два пъти препотвърждавахме нашата листа. Тази информация навреме е предадена в Централната изборна комисия. Не би могло да се допусне същата неточност “, уточни ръководителят на РИК Николай Илиев. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР