В област Велико Търново от днес се спират плановият прием

...
В област Велико Търново от днес се спират плановият прием
Коментари Харесай

Спират плановия прием и плановата оперативна дейност във Велико Търново

В област Велико Търново от през днешния ден се стопират плановият банкет и плановата оперативна активност в лечебните заведения. Заетостта на интензивните кревати за заболели с коронавирусна зараза в региона е 61-о на 100. 

Във Велико Търново, Горна Оряховица и Свищов лечебните заведения могат да усилят с 20 леглата за неусложнени случаи, в това число и педиатричните, има опция и за откриване на още 4 интензивни кревати, заяви след днешното съвещание на регионалния Covid щаб доктор Красимира Петрова, заместник-директор на Регионалната здравна ревизия: 

„ 50% са заетите кревати за лекуване на пациенти в неусложнено положение и 61,11 % от интензивните кревати. До локдаун считам, че няма да се стигне при тези свободни кревати. 

От Министерството на здравеопазването по всекидневен път имаме напътствие да се изчака с използването на стадиите, защото се прецизира и ще се видоизмени малко формулата, по която да се прави тази прогноза за епидемиологичната конюнктура по тези клъстери “. 

10 деца с Covid са на болнично лекуване. Три са откритите случаи на Омикрон във Великотърновска област. Пациентите не са имунизирани, не са пътували в чужбина и са на домашно лекуване.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР