В област Велико Търново близо 3300 ученици от първи до

...
В област Велико Търново близо 3300 ученици от първи до
Коментари Харесай

Около 3300 ученици се върнаха в клас във Великотърновско

В област Велико Търново близо 3300 възпитаници от първи до четвърти клас през днешния ден се върнаха присъствено на учебно заведение след инспекция с щадящите проби. Няма позитивни за коронавирусна зараза. В района заболеваемостта понижа до 531-о на 100 0000 население.

Над 56% от родителите на деца от първи до четвърти клас, учащи се в 63 учебни заведения в област Велико Търново, са декларирали единодушие децата да бъдат тествани, с цел да се върнат през днешния ден присъствено на учебно заведение. Така в клас влязоха близо 3300 деца в началния стадий. В най-голямото учебно заведение в региона – гимназията „ Емилиян Станев “ във Велико Търново, едно от децата е със специфични потребности и е било тествано в къщи, заяви учебният шеф Кина Котларска: 

„ В учебно заведение за към 30 минути бяха тествани 370 ученика и 19 учители и чиновници. В тестването се включиха и 43-а от родителите, които бяха със зелен документ. Повечко бяха в първи и във втори клас “. 

Всички резултати са отрицатели, уточни Котралска. 

Следващото тестване е този четвъртък. Миналата седмица Регионалното ръководство на образованието във Велико Търново получи 12 700 щадящи теста.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР