В област Ловеч учениците от първи до четвърти клас се

...
В област Ловеч учениците от първи до четвърти клас се
Коментари Харесай

Учениците до 4 клас в Ловешко се връщат на училище от вторник

В област Ловеч учениците от първи до четвърти клас се връщат на учебно заведение от идния вторник /16 ноември / откакто през днешния ден учебните заведения получиха чаканите проби, с които децата ще бъдат изследвани за Covid-19, оповестиха от Регионалното ръководство на образованието.

Почти 66 на 100 от родителите на децата от първи до четвърти клас са дали единодушието си децата им да бъдат тествани и да се върнат в присъствена форма на образование.

Днес в Регионалното ръководство на образованието са получени 7100 теста, които ще стигнат дребните възпитаници да бъдат изследвани три пъти. В класните стаи ще се върнат 1976 възпитаници в 140 паралелки в шест общини в региона, в които се регистрират над 500 болни с ковид на 100 000 души население.

В общините Летница и Ябланица и сега се образоват присъствено заради по-ниска заболеваемост.

Обучението от разстояние ще продължи в учебните заведения в селата Малиново, Александрово, Глогово, Бабинци, Дебнево, както и в още две образователни заведения - в Ловеч и Луковит. Там по-малко от 50 % от родителите са дали единодушие за връщане на децата им в класните стаи.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР