В област Ловеч расте броят на заразените с коронавирус ученици

...
В област Ловеч расте броят на заразените с коронавирус ученици
Коментари Харесай

В Ловешко броят на заразените с коронавирус ученици се увеличава



В област Ловеч пораства броят на инфектираните с ковид възпитаници и карантинираните паралелки, само че през последните дни нарастват и болните от остри респираторни болести и грип, като регистрираните стойности се приближават до епидемиологичните от 290 на 10  хиляди.

В най-голямото главно учебно заведение в Ловеч, " Васил Левски ", през вчерашния ден са отсъствали към 30 на 100 от учениците.

Да има ли по-дълга почивка, с цел да се ограничи заболеваемостта шефът Илица Петрова разясни: " Дори 28 януари е късна дата и даже би трябвало да е малко по-дълга ваканцията. Вече от ден на ден стават децата, които дават позитивен резултат. За два дни в учебното заведение от девет паралелки 5-7 клас съм карантинирала три ".

Петрова добави, че при удължение на ваканцията няма да има проблем за преодоляване на образователния материал, а тя е нужна и тъй като учителите са изморени от едновременното преподаване присъствено и отдалечено

" Със сигурност ще могат да наваксат. Дори образователното време е повече, по този начин както е заложено е повече, в сравнение с е планувано. Учениците, най-малко в нашето учебно заведение, не са изгубили нито едни час.  Ще могат да бъдат завършени за първия период. "

На вчерашното съвещание на общинския спешен щаб не беше посочено какъв брой тъкмо са инфектираните с ковид възпитаници и учители и не бяха подхванати спомагателни противоепидемични ограничения за ограничение на заболеваемостта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР