В обкръжението на руския президент Владимир Путин почти няма пушачи.

...
В обкръжението на руския президент Владимир Путин почти няма пушачи.
Коментари Харесай

Около Владимир Путин почти няма пушачи

В обкръжението на съветския президент Владимир Путин съвсем няма пушачи. Това е споделил прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи ТАСС.

"Както евентуално знаете, нашият водач е последовател на здравословния метод на живот. Ето за какво той е изрично срещу тютюна. Всички сътрудници, които имат непосреден контакт с водача на нашата страна, не хващат цигара. Има хора в Кремъл, които припалват. Техният брой обаче е нищожен. Те са по-малко пръстите на едната ми ръка ", е допълнил представителят на Путин.

Изказването на Песков бе публикувано откакто управляващите в Русия одобриха нова наредба, ориентирана против феновете на тютюна. Всеки, който от 1 октомври възпламени цигара на балкон, е застрашен от санкция в размер на 30 000 рубли (около 40 евро), а оставянето на неизгасено тютюнево произведение към този момент ще е мотив за престъпно гонене. Подобни санкции са планувани и против хората, готвещи на скара по балконите.

Властите са се стимулирали, че по този метод ще предотвратят пожари в жилищни блокове.

Противници на наредбата обаче са показали, че тя няма да се съблюдава. "В страната от години има възбрана за пушене в публични пространства. Много притежатели на заведения са претърпели загуби след въвеждане на мярката ", е споделил водачът на Руското придвижване за отбрана на правата на пушачите Андрей Лоскутов, представен от Би Би Си.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР