В Ню Орлиънс се провежда най-голямото и най-известно карнавално празненство

...
В Ню Орлиънс се провежда най-голямото и най-известно карнавално празненство
Коментари Харесай

Голямото шоу на Мазния вторник: Карнавалът в Ню Орлиънс събра хиляди

В Ню Орлиънс се организира най-голямото и най-известно карнавално тържество в страната
Карнавалният сезон в Ню Орлиънс наближи своята кулминационна точка - Марди гра (фр. " Мазния вторник " ). Вечерта последните обилни паради ще преминат през исторически квартали, а тесните улички на остарелия Френски квартал ще бъдат хазаин на шумно улично празненство с веселящи се хора, които препълват питейните заведения и заведенията за хранене, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.





Снимка: Българска телеграфна агенция

Два от обичаните паради в града - шествията на Краля на карнавала и на Клуба " Зулу " - се движеха от вторник сутринта по главните пътни артерии. В понеделник вечерта се организира известният церемониал " Крю Орфиъс ", чийто съосновател е музикантът и артист Хари Коник-Младши.

В Ню Орлиънс се организира най-голямото и най-известно карнавално тържество в страната. Изпълнено е с обичаи, обичани от локалните поданици. То също по този начин е и жизненоважен тласък за стопанската система на града, движена от туристите, които идват особено за карнавала.



Снимка: Българска телеграфна агенция

Ежегодните празници преди Великден не се лимитират единствено до Ню Орлиънс. Подобни празненства се организират в Луизиана и по крайбрежието на Мексиканския залив. Мобил, щата Алабама, претендира за най-стария празник Марди Гра в Съединени американски щати.



Снимка: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР