В няколко общини в страната бяха преустановени учебните занятия заради

...
В няколко общини в страната бяха преустановени учебните занятия заради
Коментари Харесай

Училища затварят врати заради снега

В няколко общини в страната бяха прекратени образователните занятия поради усложнената пътна конюнктура. До доста от учебните заведения и детските градини достъпът е усложнен.
 
Учениците в община Лозница няма да учат до сряда в това число, заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието в Разград Ангел Петков. Ваканцията е оповестена със заповед на кмета на общината. Трите дни няма да се отучват, ще се преструктурира образователният материал, посочи Петков.
 
Учебни занятия единствено през днешния ден няма да се организират и в три села в община Кубрат – Равно, Юпер и Бисерци.
 
В четири учебни заведения в Русенска област няма да има образователни занятия през днешния ден, заяви началникът на Регионалното ръководство по обучение Росица Георгиева. Причината е влошената метеорологична и пътна конюнктура. До селата Червена вода, Пиргово и Мечка не е съумял да стигне учебният рейс, неприятно е ситуацията и в Сваленик. В Семерджиево пък занятията са понижени, поради спиране на тока.
 
Обилният снеговалеж стана причина тази заран кметът на Оряхово Росен Добрев да издаде заповед, с която анулира образователните занятия в цялата община до 1 март. Причината е извънредно тежката зимна конюнктура на всички места в общината. Имаме преспи по 2-3 метра. Най-тежко е ситуацията в село Селановци, където няма и ток “, сподели кметът на Оряхово.
Заради влошената метереологична конюнктура през днешния ден и на следващия ден са анулирани образователните занятия в осем образователни заведения на територията на две силистренски общини - Тутраканска и Главинишка, оповестиха от Регионалното ръководство на образованието. В Главиница не работят и детските градини, а в Тутракан има дежурни групи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР