В някои случаи комбинацията от мед, джинджифил и лимон може

...
В някои случаи комбинацията от мед, джинджифил и лимон може
Коментари Харесай

Диетолог: Мед, лимон и джинджифил не са полезни за тези хора

В някои случаи комбинацията от мед, джинджифил и лимон може да бъдат рискова, споделя диетологът Андрей Бобровски в изявление за " Народни новости ", написа електронното издание nation-news.ru.

Джинджифилът, медът и лимонът се смятат за най-здравословните храни през зимата. Те съдържат огромни количества витамини и хранителни субстанции, които задействат имунната система. " Но несъразмерната консумация на мед може да докара до утежняване на здравословното положение и някои недоволства  като уязвимост, унесеност и наддаване на тегло ", споделя диетологът Андрей Бобровски.
Кафе с лимон – изненадваща, само че доста потребна композиция
Много хора по света не могат да си показват ден без кафе. Във въображението на доста фенове също не се побира концепцията да прибавят лим...
Прочети повече
Той уточни три категории пациенти, които не е добре да се лекуват с мед, лимон и джинджифил.

" Медът е рисков най-много за хората с наднормено тегло, болести на храносмилателната система, нарушен въглехидратен метаболизъм. Прекомерният банкет на елементарни въглехидрати също е рисков и може да докара до наднормено тегло, уязвимост, унесеност и кариес. Медът е изключително рисков за хора с преддиабет ", добавя още специалистът.

Прекомерната консумация на лимон може да докара до куп здравословни проблеми, защото киселината в този плод нервира лигавицата на стомашно-чревния тракт.

„ През годините на практиката ми не съм имал случай на хора, които прекаляват с лимона. Ако постоянно ядете лимони в огромни количества, това ще докара до раздразнение на стомашно-чревния тракт. Лимонът е най-вреден за тези, които са диагностицирани с гастрит “, прибавя лекарят.
Признаците, че тялото ни се нуждае от повече мед
Нашето тяло има потребност от задоволително минерали, с цел да може да поддържа своето вярно действие. А детайлът мед е един от тях и ока...
Прочети повече
Друг потребен артикул е джинджифилът. Той кара храносмилателната система да работи по-активно, само че от време на време може да докара и до проблеми с органите на стомашно-чревния тракт. Специалистът не го предлага на хората с гастрит или с други стомашно-чревни болести.

Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор!

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР