В някои райони преминаваме към настъпателни операции. По-специално, Бахмутското направление

...
В някои райони преминаваме към настъпателни операции. По-специално, Бахмутското направление
Коментари Харесай

Киев: Настъпваме на широк фронт край Бахмут frognews.bg

" В някои региони прекосяваме към настъпателни интервенции. По-специално, Бахмутското направление остава епицентърът на военните дейности. Там се движим на много необятен фронт. Постигаме триумфи. Заемаме преобладаващи височини ", прецизира Маляр.

Така тя отговори задочно на изказванията на съветското министерство на защитата и други съветски източници, че украинската войска е почнала в неделя нахлуване в югоизточния сектор на фронта.

Заместник-министърът на защитата твърди, че руснаците приказват за украинско контранастъпление, с цел да отклонят вниманието от провалянето в региона на Бахмут. 

По-рано Евгений Пригожин, създателят на ЧВК " Вагнер ", разгласи, че съветската войска отстъпва в региона на Бахмут. Той приказва за село Берховка, северно от Бахмут, и разказва дейностите на съветските военни с думата " срам ".

През последните два дни съветски източници оповестиха за офанзиви и известни триумфи на украинската войска на няколко бранша на фронта в Донецка и Запорожка област. Някои коментатори обаче допускат, че това към момента не е началото на огромна атака, а разузнаване в действие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР