В Новогодишната нощ столичани и гостите на София отново ще

...
В Новогодишната нощ столичани и гостите на София отново ще
Коментари Харесай

София посреща новата година с концерта `Сцена под звездите`

В Новогодишната нощ столичани и гостите на София още веднъж ще имат опция да бъдат част от празничния концерт " Сцена под звездите ", който ще е по традиция на площад " Княз Александър I ", оповестиха от Столичната община.
 Забрана за паркиране в центъра на София от довечера поради новогодишния концерт
Двайстото издание на най-голямото музикално празнично събитие в България се провежда от Столичната община, като част от Календара на културните ѝ събития.

Концертът ще бъде излъчен по БНТ1 и БНТ4, с цел да доближи до българите в цялата страна, както и до сънародниците ни в чужбина.

Концертът ще стартира в 22.00 ч. и ще продължи половин час след среднощ на 1 януари 2019 година

В празничната стратегия ще се включат Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с " Обичайните обвинени ". За положителното въодушевление на празнуващите ще се погрижат и Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен отбор " Седеф " с началник Десислав Михайлов и солистите на балет " Арабеск " - Петя Колева и Стефан Вучов.

Водещи на спектакъла ще бъдат Мария Андонова и Стефан А. Щерев, познати на феновете от предаването " 100 % будни " на Българска национална телевизия. Режисьор на спектакъла " Сцена под звездите " е Борис Радев.

Изявени български спортисти и актьори, измежду които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева, ще насочат пожелания към българите в особено снимани видеообръщения.

И тази година обилни илюминации ще озарят небето над София в първите секунди на новата година.

Концертът " Сцена под звездите " събра предходната година на площад " Княз Александър I " повече от 30 000 души, а над милион фенове наблюдаваха директното телевизионно лъчение на празничното събитие.

В новогодишната нощ ще се движат столичното метро и част от наземния превоз. Подробности за линиите и маршрутите на градския превоз могат да бъдат открити на www.sofia.bg и www.sofiatraffic.bg.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР