В чат групи: Разпространяват данни на десетки жени без тяхно

...
В чат групи: Разпространяват данни на десетки жени без тяхно
Коментари Харесай

В чат групи: Разпространяват данни на десетки жени без тяхно знание


В чат групи: Разпространяват данни на десетки дами без тяхно познание. Има голям брой потърпевши. В чат групи се популяризират данни на дами без тяхно познание.
Десетки дами попадат без да желаят
и без да подозират в чат канали – с качена тяхна профилна фотография и телефонен номер. Това се случва в България през платформата Telegram. В скрити чатове като по азбучник се популяризират фотоси и телефонни номера, съпроводени с посланието:
„ Тази е лесна, пишете ѝ “.
Жертвите на издевателството търпят всекидневно и непрекъснато бомбардиране с неприлични известия и позвънявания. Те са оповестени за леки и телефонните им номера са публикувани измежду повече от 70 000 души.

Те са анонимни, тъй като не желаят от на следващия ден на челото им да написа „ лека жена непредпазливо ”. Но през днешния ден телефонът им звъни най-вече с оферти, които в никакъв случай не са търсили. Защото някой е им е направил обидна „ услуга ” и е качил номерата им в група
с порнографско наличие.
„ Аз съм качена като скрийншот от Вайбър. Скрийншотнали са ми телефона, името и фотографията. И по този начин са ме качили – като в лексикон. Там се вижда как наподобявам, не съм разголена, добре съм облечена, вижда ми се телефонът, име и фамилия. Звъни ми телефонът, аз го подвигам, споделят ми имената, споделям: „ Да, същата, на телефона е “. И отсреща се чува:
„ Свободна ли сте сега? “.
Това продължава 24 часа. Телефонът ми към този момент е на осцилация или го изключвам, тъй като когато стартират да звънят през нощта, в действителност е кошмарно. Никой няма да издържи на този тормоз “, споделя жена, поискала анонимност.
Няма пояснение от кое място данните ѝ се
появяват в упоменатите чатове. „ Аз съм омъжена жена, имам бизнес, който развъртвам. За мен беше в действителност шокиращо. Това нещо ме кара да се усещам омърсена и омерзена. В тази група може да има и другари на детето ми. Синът ми е огромен. Имаше моменти, в които просто желаех да изчезна, да си хвърля телефона, да не подвигам на никого…
Не исках даже да отивам на работа.
За мен не е обикновено телефони на хора, които нямат нищо общо с такава активност, да попадат там, където не би трябвало. Без виновност – виновен… В един от дните известията бяха над 30, а обажданията – повече от 50. Аз работя с клиенти и подвигам и на непознати номера, тъй като това ми е работата “, споделя още тя.
След едно от неприличните позвънявания
дамата взема решение да запише диалога с мъж, който ѝ изяснява по какъв начин и къде я е намерил. Казва, че очевидно някой я е харесал. „ Общувала си с някой и не се е получило сред вас, ядосал се е и е качил номера ти. Не беше единствено твоят – имаше 5-6 “, обяснил мъжът.
Друга от жертвите даже към този момент е баба.
„ Занимавам се със личен бизнес. За пръв път, когато получих известие, бях на вечеря със брачна половинка ми. Пишеше „ Здравей “ и взех решение, че е напълно обикновено, че е нещо, обвързвано с бизнеса ми. Когато обаче продължих да чета, се шокирах. Разбрах, че става въпрос за замяна на номера и търсят леки дами, а аз съм показана като такава. Снимката ми беше от Viber, с номера изпод. Най-вероятно е взет от публикация. Продавала съм бижута и ненужни облекла в различни уеб сайтове “, разкрива тя.

Номерът ѝ е качен от консуматор с името Мечо Кух. Екип на NOVA опита да се свърже с него.
Включва се гласова поща.
Трета жена, потърпевша от него, взема решение да влезе в порнографските групи, представяйки се за мъж.

„ Най-голямата подобна група има повече от 78 000 членове. Условието да влезеш е да предоставиш на администратора интимни фотоси или най-малкото контакти на жена.
Целта ми беше да видя първо кой ме е качил в тази група. И второ – да осъществя контакт с този човек. Исках да схвана за какво го е направил “, изяснява тя.
Криминалният психолог Ивелина Иванова споделя,
че мотивацията на такива хора са няколко минути популярност. „ Той е надълбоко комплексиран. Разпространява такива фотоси и получава вниманието на такива като него. Това го валидизира и го кара да се усеща значим. Това е най-бързият и ефикасен метод да получи нечие утвърждение. Това е човек, който най-общо казано има проблем с общуването. Прави ни усещане, че
такива хора заобикалят зрителен контакт.
Изпитват една базова нерешителност. Ако не мога да не отстъпвам себе си по никакъв метод и нямам триумфи измежду дамите – това е един добър метод да се валидизирам. Да пусна номер в приложение, да получа поддръжка от консуматори в такава мрежа – още повече, че е анонимно. Това е още по-изкушаващо “, отбелязва Иванова.
Мечо Кух остава неизвестен,
качвайки номерата на редица дами, които в никакъв случай не е виждал.

Някои от мъжете разгласяват единствено фотоси, други – телефонни номера, а трети стигат още по-далеч – изясняват къде работи дамата и къде може да бъде открита. Стига се до качване и на персонални карти. Има и видеа с малолетни, както и разгласи за продажба на опиати. А институциите обкиновено споделят, че в Telegram връзката
е криптирана и не могат да създадат нищо.
Дамите, жертви на издевателството, приканват за надзор и дейности от страна на отговорните органи. „ Това може да е съветски сървър, само че аз съм сигурна, че има правосъдни варианти за неутрализирането му. Имам блокирани към 500 номера, които мога да дава незабавно на управляващите и да бъдат тествани. Те са на членове на тези групи. Ако в тях имаше наблюдаващи, към този момент щеше да е направено нещо по въпроса “, счита една от тях.

Причинителите на подобен тормоз са и мъже, и дами, на друга възраст и с разнообразни специалности.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР