В новия си видеоклип скандалният рапър Иван Динев-Устата, който напоследък

...
В новия си видеоклип скандалният рапър Иван Динев-Устата, който напоследък
Коментари Харесай

Устата възпя Ботев и Левски, но не бе допуснат да снима на Радецки“

В новия си видеоклип скандалният рапър Иван Динев-Устата, който в последно време все по-категорично декларира гражданската си позиция по разнообразни обществени тематики, взе на прицел хазарта. Песента му „ Jackpot-a или БОТЕВ “ съпоставя подвига на великите ни революционери Ботев и Левски с днешната реалност в България, в която хазартът дебне отвред.

В текста на изпълнителя са вплетени изречения и стихове на бележити български писатели и революционери. Местата, на които е сниман видеоклипът, са емблематични за българската история: връх Околчица, монументите на Левски и Ботев в Карлово и Калофер, мемориалния комплекс, " Априлци‘‘ в Панагюрище и други



В първичната концепция са били планувани и фрагменти на кораба " Радецки‘ ", който е част от Националния исторически музей.

След публично питане и даване на текста на песента и сюжета на видеоклипа, Иван Динев-Устата е получил отвод с основанието: " Текстът на песента не дава отговор на възприетата от НИМ политика по отношение на опазването и съхраняването на чистотата и висотата на националните исторически персони “.

Изпълнителят разяснява: „ Разбирам, че подобен план може би не е заслужен да се снима на „ Радецки “, само че обикновено ли е в това време на формалния уебсайт на НИМ да е оповестено, че корабът „ Радецки “ се дава чартърен за коктейли, сватби, настоятелен срещи и други по договаряне? Жалко! Радвам се, че все пак, видеото е реалност и докосна сърцата на хората! “.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР