В новия бюджет на община Родопи“ ще бъдат заложени средства

...
В новия бюджет на община Родопи“ ще бъдат заложени средства
Коментари Харесай

Павел Михайлов: Предвиждаме средства за проектиране на ново крило на ОУ „Пенчо Славейков“ в Белащица


В новия бюджет на община „ Родопи “ ще бъдат заложени средства за планиране на ново крило на ОУ „ Пенчо Славейков “ и спомагателна постройка на детската градина в двора на учебното заведение в село Белащица. Това поема като ангажимент претендентът за кмет на община „ Родопи “ Павел Михайлов. Михайлов е издигнат  за втори мандат от МК „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " /БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/ “. Визията за бъдещото развиване на Белащица на Павел Михайлов и листата общински съветници от обединението включва още цялостна замяна на водопроводната мрежа в селото. Проектът към този момент е импортиран за утвърждение в Министерството на районното развиване и благоустройство. По думите на Павел Михайлов текат процедури за ремонт на обходния път на селото и улица “ Трети март “. Предвидено е планиране и създаване на парково пространство в центъра на селото, както и планиране на Еко-пътека „ Чинарите-Манастира “.

Павел Михайлов изясни, че за миналите четири години беше построена канализация на така наречен Военен блок. Строителството се извърши на два стадия по улиците " Стопанска ", " Христо Ботев " и " Еделвайс " и обгръща трасе с дължина малко над 660 метра.

По време на първия мандат на Павел Михайлов беше осъществен ремонт на шест значими пътни артерии.

Улица  „ Пейо Яворов “, с прибавената част на „ Даскал Лазар “ са с нова настилка, а от компрометирания асфалт няма диря. Улицата е основна, тъй като обезпечава достъпа до учебното заведение и други значими за популацията обекти. Освен това, през нея минава придвижването на рейсовете, свързващи Белащица с регионалния град.

Напълно актуализирана, с положена нова асфалтова настилка е и улица „ Иван Вазов “. След главен ремонт е  улица „ Беласица “. С обезпечени средства по ДФЗ беше изработен главен ремонт на 300 метра от улица „ Васил Левски “. Със лични средства беше осъществен ремонт и на още 240 метра от улицата.

След 40 години детска градина „ Ралица “ е изцяло изменена, откакто постройката беше санирана, а покривът ремонтиран с положена хидроизолация. За да бъдат предпазени децата и екипът на детското заведение беше инсталирана и нова мълниезащита.

Още при започване на мандат 2019-2023 на Павел Михайлов беше построена детска площадка в двора на градината. В момента тече процедура за Подробен устройствен план на двора на учебното заведение, като в общинския бюджет са заложени средства за планиране на спомагателна постройка на детска градина  и разширение на учебната постройка.



 Извършен е настоящ ремонт в постройката на кметството и аптеката.

С спомагателни дотации и средства з осъществяване на събития беше подкрепена активността на читалището в селото.

В Белащица за миналите четири години досега са вложени 1 537 484 лв.. Вече са планувани още  735 960 лева  за планиране и осъществяване на обекти.

Усилията  за смяна на село Белащица ще продължат, тъй като хората в селото го заслужават,  уверява Павел Михайлов, претендент за кмет на община „ Родопи “ за втори мандат. В работата си за възобновяване на инфраструктурата, публичните здания и зелените пространства той ще разчита на общинските съветници от листата на от МК „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " /БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/ “.

Диалогичност и непосредственост до хората, и техните проблеми ще продължат да бъдат приоритет в работата на претендентите от МК „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " /БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/ “.

Подкрепата в изборния ден е с бюлетина № 68 за кмет на община „ Родопи “, за  кмет на обитаемо място и за общински съвет.

РАБОТИМ ЗДРАВО! ЗА ДОБРОТО НА ОБЩИНА „ РОДОПИ “!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР