В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,

...
В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,
Коментари Харесай

Четете в Марица - Два ялови сценария за кабинет и Стефан Я...

В новия брой на вестник " Марица ", който ще излезе на следващия ден, можете да прочетете тези и доста други забавни авторски тематики и разработки:

Започва огромното копаене: Южният обходен колектор ще бъде подготвен до март 2024

Първа копка на дълго чакания план за Южен обходен колектор ще бъде направена на 11 октомври в 11 часа, оповестиха от ВиК Пловдив. Проектът би трябвало да завърши до 12 март 2024 година.

На формалната гала са поканени двама министри - Иван Шишков (МРРБ) и Росица Карамфилова (МОСВ), регионалният шеф Ангел Стоев, изпълнителният шеф на „ Български ВиК Холдинг “ Ирена Георгиева и кметове. 

Тръбата би трябвало да мине от кръстовището на Пещерско шосе по ул. „ Царевец “,  под жп линията, по ул. „ Модър “ около Транспортна болница, по бул. „ Александър Стамболийски “ и ул. „ Нестор Абаджиев “ в „ Тракия “, с цел да се включи в пречиствателна станция. Подобно оборудване се строи на Брезовско шосе.

Два ялови сюжета за кабинет и Стефан Янев като финален жокер

Мисията за сформиране на кабинет от новия парламент наподобява съвсем обречена още преди президентът Румен Радев да връчи първия мандат на спечелилите от ГЕРБ-СДС. 

Вече стана ясно, че поднесената оферта на Бойко Борисов към всички останали партии за " държавно управление на спасението " удари на камък. От " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия въобще отхвърлиха да беседват с подбраните от някогашния министър председател за емисари Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Политическа партия издевателски оповестиха, че нямат срещу ГЕРБ да си създадат кабинет с Движение за права и свободи и " Възраждане " (общо 130 депутати) и дадоха обещание даже да поддържат повдигането на заплати и пенсии, както и значими закони. Съботният пленум на Българска социалистическа партия също удостовери, че левицата няма да отиде на диалози с контактната група, препоръчана от Борисов.

Минимум 5 бона заплата за народен представител, ръководителят на Народно събрание взима 8000 лева

Новите национални избраници ще взимат с към 300 лв. по-високи заплати от депутатите в 47-oто Народно заседание. Причината е, че приходите на властта зависят от заплатите в публичния бранш. Те се регистрират от Национален статистически институт в края на всяко тримесечие и от октомври месец са по-високи.

Формулата за депутатската заплата е утроеното приблизително заплащане в публичния бранш за последния месец на тримесечието. Така националните избраници от предходния парламент са се подписвали на главно трудово заплащане от над 4850 лв., като тук не се включват спомагателните пари за участия в комисии, както и класовете прослужено време. Новите депутати пък ще получават съществена заплата от над 5140 лв..

Председателят на Народното събрание по предписание взима още 55% над депутатската заплата - по този начин новият началник на националните избраници ще получава главно заплащане от съвсем 8 хиляди лв., до момента в който предшественикът му е взимал малко над 7500 лв..

Президентът не желае властта. Горещият картоф се пада на партиите - изявлението на " Марица " с политолога проф. Мария Пиргова

Акция в " Западен ": " Пенсионираха " наложително остарял трабант

Три остарели трошки отидоха на скрап, откакто бяха отстранени наложително от общински терени в регион " Западен ".  

Поредна акция против излезлите от приложимост коли, които притежателите им не са преместили сами, е по заповед на районния кмет Димитър Колев. В моргата отидоха остарял трабант, алено жигули и фиат. Принудително унищожаване на излезли от приложимост моторни транспортни средства се състоя в „ Западен “. Колите са били на улиците „ Росен “, „ Ранни лист “ и „ Явор “.

„ Този жанр акции ще продължат. Целта ни е да се разчистят улиците и междублоковите пространства от неизползваемите моторни транспортни средства, тъй като, като се изключи че пречат на придвижването, те заемат и скъпи паркоместа “, съобщи кметът на „ Западен “ Димитър Колев.

Зимният туризъм в Родопите потегля с по-високи цени

Очаква се повишаване на туристическите услуги за зимата, заяви на брифинг ръководителят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Смолян Георги Пампоров.

Той съобщи, че летният сезон в Родопите може да се регистрира като сполучлив, макар мудното му пускане в първите топли месеци. „ Премина на високо ниво, с прекрасен край “, сподели Пампоров. Според данните на съюза, цените на летните туристически услуги са били по-скъпи с от 20 до 30%. Очаква се да нарастнат и зимните услуги, поради това, че са с доста по-големи разноски и цените на сила, горива и храни са много по-различни от тези през предходната година.

Пловдив завоюва строителното дерби със София

XII издание за първокласно строителство, архитектура и дизайн - LUXURY Property AWARDS 2022, отличи в Пловдив строителни асове от страната и на Балканите. Оскарите в сектора бяха връчени на тържествена гала в парк-хотел „ Санкт Петербург “. Златни статуетки и почетни плакети получиха над 20 компании, сред които и редица пловдивски.

Тържеството стартира с връчване на специфична премия в категория „ Благоустройство с идея в поддръжка на бедстващите региони “. С нея бе удостоено „ Автомагистрали “ ЕАД. Дружеството се включи интензивно в разчистването на потърпевшите обитаеми места след потопа в Карловско при започване на септември.

Журито бе изрично, че   Пловдив е с едни гърди преди София в категория „ Луксозно строителство “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР