В новата си книга Човек е сам и човек е

...
В новата си книга Човек е сам и човек е
Коментари Харесай

Георги Славов и въпросите, които никой век не успя да разреши

В новата си книга „ Човек е самичък и човек е единствено “ поетът и публицист Георги Славов показва търсенето на младежа в модерния свят

Въпреки че е едвам на 22 години, той има три издадени стихосбирки. Георги е студент в компетентност „ Английска лингвистика “, а негови произведения са преведени на британски, съветски, сръбски, френски и доста други езици. Той самият превежда от британски и френски. 

„ Понякога ми идват хрумвания на британски. Пробвал съм да пиша и на френски, изключително напоследък, защото идва денят на Франкофонията “, описа Георги Славов в предаването „ Нощен Хоризонт “. 

За писането на лирика по време на пандемия Георги споделя, че в света на поета тя не е значим фактор

„ Поезията се основава в положения, които са подбудени от материалната действителност, само че поетът има една значима мощ – да прави нещата нови и забавни . Пандемията дава моменти за уединение, само че поетът има увлечение към самотното и усамотеното “. 

За третата си книга споделя, че съгласно доста хора „ Човек е самичък и човек е единствено “ е сложна за четене . Основните хрумвания са издигнати към, както споделя той, „ въпросите, които никой век не съумя да позволи “. Един от тях безспорно е по какъв начин човек може да построи себе си в един свят, в който обществото господства. 

Книгата е търсенето на един младеж, в модерния свят “. 

Интервюто с Георги Славов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР