В нов процес срещу вече обвинения и осъден руски опозиционен

...
В нов процес срещу вече обвинения и осъден руски опозиционен
Коментари Харесай

Още 19 г. затвор за Навални

В нов развой против към този момент обвинявания и наказан съветски опозиционен водач Алексей Навални Московският градски съд произнесе присъда за спомагателни 19 години отнемане от независимост поради основаване и поддръжка на екстремистка организация, оповестява Ройтерс.

Той към този момент излежава предходна 9-годишна присъда в съветска наказателна колония и през 2021 година беше наказан на още две години и половина.

Навални направи изказване преди произнасянето на присъдата, заявявайки, че продължителността на присъдата е без значение, защото той също ще бъде съден по обвинявания в тероризъм и може да получи още 10 години затвор.

Той осъди съветското държавно управление като „ корумпирано “ и сподели, че „ такова дълготрайно наказване “ се дава, с цел да се сплаши опозицията на президента Владимир Путин.

Присъдата против Алексей Навални е още един образец доколко управляващите се боят от него. Така висшият представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел разяснява новото правосъдно решение против съветския опозиционер. Навални получи още една присъда от 19 години затвор, откакто бе приет за отговорен по серия нови обвинявания, измежду които за екстремизъм и прославяне на нацизма.

„ Европейски Съюз строго осъжда това решение и надълбоко съжалява, че чуванията в съда са били извършени при закрити врата, не са били позволени членовете на неговото семейство и наблюдаващи. Това е ослепителен индикатор, че съветската правна система се употребява като  инструмент против него.  Руското политическо управление е отговорно за неговата сигурност и здраве, за което ще му се търси отговорност “, се споделя в изказването на Борел.

Британският външен министър Джеймс Клевърли също осъди решението на съветски съд да добави спомагателни 19 години към пандиза на съветския опозиционен водач Алексей Навални.

„ Злоупотребата на съда демонстрира цялостното неуважение в Русия даже на най-елементарните човешки права “, сподели Клевърли.

„ Недоволството не може да бъде заглушено. Обединеното кралство приканва за незабавното му освобождение “, добави той.

Междувременно съветският вестник „ Новая газета “ заяви, че Даниел Холодни, ефирен механик, работещ за YouTube канала на арестувания съветски опозиционен водач Алексей Навални, е бил приет за отговорен в петък за образуване на екстремистка група.

Холодни беше съден дружно с Навални в наказателната колония в Мелехово, източно от Москва.

В изказване в навечерието на присъдите против двамата мъже Навални разказа 25-годишния Холодни като „ ентусиазъм “, като сподели, че младежът е отказал доста оферти да бъде освободен в подмяна на свидетелства против други.

„ Холодни е ослепителен, радостен, не губи наличие на духа. И най-важното е, че той схваща за какво е фиктивен този развой, само че не му разрешава да го сплаши или да пречупи волята му. Бъдете като него “, добави Навални в известие до последователите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР