В никакъв случай не бих нарекъл завой към Газпром да

...
В никакъв случай не бих нарекъл завой към Газпром да
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: Не е завой към Газпром да държим опциите отворени

" В никакъв случай не бих нарекъл завой към " Газпром " да държим всички варианти отворени. Не е добре да затваряме някоя алтернатива. Диверсификация не значи да затворим едни варианти и да гоним други. Диверсификация за нас значи всички варианти да са отворени, да преговаряме, да доставяме по всички вероятни направления ", съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

Той направи това преди Годишната среща на икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси. Министър Стоянов уточни, че въпросите, свързани с това по кое време ще стартират договарянията, би трябвало да бъдат отправяни към служебния министър на енергетиката.

Икономическият министър акцентира, че е сигурен в компетентността и в опита на министъра на енергетиката Росен Христов и щом той е споделил, че договарянията ще бъдат сложни, значи по този начин ще бъде в действителност.

На журналистически въпрос, обвързван с износа да оръжие за Украйна, Никола Стоянов отговори, че сега министерството на стопанската система се преценява и съблюдава заложената рамка.

" Всички закони и правила по този начин, както те са признати. Ако бъдат изменени, несъмнено, ще се съобразим с това ", добави той, представен от БГНЕС.

По мотив думите на някогашния стопански министър Корнелия Нинова, че Никола Стоянов е " кукла на конци ", министър съобщи, че няма да отвръща на този звук. Стоянов е безапелационен, че неналичието на доводи води до персонални нападки.

" Всеки има мнение, тя може да си го показва. В момента аз съм министър и аз вземам решение какво да стане ", отсече той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР