В Нидерландия започнаха преговорите за съставяне на кабинет след изборите

...
В Нидерландия започнаха преговорите за съставяне на кабинет след изборите
Коментари Харесай

Крайнодесният победител на изборите в Нидерландия ще опита да състави правителство

В Нидерландия започнаха договарянията за сформиране на кабинет след изборите в страната, на които победи крайната десница. 

Антиислямският популист Герт Вилдерс първи ще опита да образува държавно управление. Неговата Партия на свободата завоюва най-вече места в Народното събрание, само че те не са задоволително за независимо ръководство. От партията на отиващия си министър председател Марк Рюте предложиха поддръжка по обособени политики в Народното събрание, само че изключиха присъединяване в коалиция. Докато някогашният еврокомисар Франс Тимерманс, който води алианс на социалдемократите и зелените, по-скоро ще остане в съпротива. Партията на Вилдерс е определян като нидерландския Доналд Тръмп поради позициите си против имиграцията, исляма и Европейския съюз.

" Усещането ми след изборите е, че при толкоз доста мандати - 37, отговорността е огромна. И, когато видиш, че друга партия, която също е изгубила, не желае да поеме отговорност - го намираш за разочароващо. Това затруднява другите страни да разрешат проблемите в Нидерландия и да изпълнят отговорностите ", споделя Герт Вилдерс, водач на Свободната партия в Нидерландия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР