В непрекъснато развиващия се свят на интериорния дизайн осветлението се

...
В непрекъснато развиващия се свят на интериорния дизайн осветлението се
Коментари Харесай

Екологични и модерни решения при лампите и полилеите

В непрестанно развиващия се свят на интериорния дизайн осветлението се трансформира в освен това от просто функционална нужда. Осветителните тела са решаващият детайл, който задава тона и атмосферата във всяко едно помещение. Горещите трендове в осветлението дефинират дали е по-акуратно да сложим полилей за спалня или да разчитаме единствено на нощните лампи и на някой различен плафон. Изборът на осветителни тела може да се окаже действително предизвикателство, в случай че нямаме на разположение магазин за първокласни и красиви, предлагащ естетични разновидности, които сигурно ще обогатят всеки интериорен дизайн. Нека да разгледаме по-задълбочено кои ще са модерните оферти идващите месеци, тъй че в случай че ви следва обзавеждане на ново или пък на остаряло жилище да знаете какво да търсите.

Интелигентни и адаптивни полилеи

Димерите от дълго време към този момент не се смятат за иновация, а по-скоро са наложителна функционалност. Едва ли има нещо по-отпускащо от меката, приглушена светлина. Когато си избирате полилей за спалнята, наложително потърсете подобен, чиято светлина да може да бъде намалявана. Това от време на време може дори да замести нуждата от нощна лампа или от подови лампи. Зависи обаче от размера на спалнята ви, нейното разположение и количеството естествена светлина, която влиза в нея.

Друг тип интелигентни полилеи, за които желаеме да ви споменем, са тези, на които може да се поставя флашка и да се пуска музика. Това е иновация, която въпреки и на пръв взор много екстравагантна, може да бъде атрактивно допълнение към ситуацията. Този вид полилеи са подобаващи за хол или за дневна. Точно в стаите, където се посрещат най-често посетители.

Адаптивните полилеи са последната категория от тази група, които идващите месеци ще стартират да се виждат все по-често и по-често в магазините за осветителни тела. Това са полилеи, които автоматизирано контролират цветовата си температура през целия ден, с цел да имитират естествената слънчева светлина, насърчавайки по-добри модели на сън и работливост. Те могат да се ръководят посредством гласови команди, приложение за смарт телефон или посредством датчици, засичайки дали участва някой в стаята.

Модерни осветителни тела, въодушевени от природата

Подобно на адаптивните полилеи, по този начин и тези лампи са основани, с цел да засилят чувството ни за непосредственост до природата, което може да бъде много заглушено в индустриалния ни свят. Пренасянето на външния свят вътре в едно помещение е тренд, който първо застигна интериорния дизайн, а по-късно се трансферира и на осветителните тела. Вдъхновените от природата осветителни тела, имитиращи органични форми и материали, набират известност и излизат оттатък стандартните правила включвайки дърво и камък. Тази наклонност се съчетава безпроблемно с разнообразни стилове, от актуален до бохемски, вкарвайки намек за естетика на природата.

Екологични решения при лампите и полилеите

Тенденциите в осветлението мощно натъртват на екологичните решения и това е годно както за полилеите, по този начин и за стенните лампи, луничките и таванното осветяване. продължава да се развива, предлагайки енергийно ефикасни варианти, които употребяват по-малко електрическа енергия и имат по-дълъг живот. Обработените и рециклирани материали също намират своето място в дизайна.
 Снимка 641163

Художествените полилеи предизвикват диалозите

Точно както една красива картина може да провокира диалог, по този начин и красивият интериорен дизайн, в това число и полилеят, могат да станат тематика на разискване. Полилеите за хол имат нелеката задача да са по едно и също време публични, само че и не прекомерно претенциозни, с цел да не откраднат от резултата на останалото обзавеждане. Холът и дневната от дълго време не са стаите, в които просто четем или стоим, те са пространствата, където най-често се социализираме, обсъждаме развълнувано дадена тематика или пък посрещаме посетители. Тенденциите в артистичните полилеи включват авангардни геометрични дизайни, каскадни геометрични фигури, обилни висящи модели и още доста спиращи дъха форми. Един подобен полилей за хол ще сътвори конспирация в помещението и ще добави нотка на искра за нула време.

От артистични полилеи до високо-технологични осветителни тела - на всичко това може да попаднете, в случай че сте решили да обзавеждате през идващите месеци. Обмислете в елементи какъв жанр ви подхожда най-вече и самоуверено изберете вашия полилей, който да добави и подчертае характерността на вашия дом.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР