В неотдавнашно интервю за Bloomberg Television главният изпълнителен директор на

...
В неотдавнашно интервю за Bloomberg Television главният изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Крипто законодателството е решаващо за бъдещето на щатския долар

В неотдавнашно изявление за Bloomberg Television основният изпълнителен шеф на Circle, Джереми Алер, изрази угриженост за конкурентоспособността на щатския $ в изискванията на напредъка на криптовалутите в други страни.

Според Алeр Конгресът на Съединени американски щати би трябвало да одобри законодателство в поддръжка на криптовалутите , с цел да подсигурява, че страната ще се възползва от блокчейн нововъведенията.

Според него USDC на Circle и други постоянни монети, обвързани с фиатни валути, биха могли да изиграят жизненоважна роля за опазване на господстващото състояние на щатския $, изключително когато по-значимите стопански системи стартират да се отхвърлят от него за търговски разплащания.

Алер акцентира продължаващите старания в доста райони по света за понижаване на ролята на щатския $ в интернационалните транзакции, а напредъкът на Съединени американски щати в регулирането на криптовалутите изостава. Той счита, че актуалната софтуерна гражданска война в региона на блокчейн съставлява по-съществена опасност за щатския $ от всеки път.

За да се преодолеят тези компликации, Алер предложи Конгресът да одобри закон, допускащ постоянните монети, като USDC, да се държат от централната банка и да се влагат в държавни облигации.


 


Главата на Circle твърди, че най-хубавият модел за интернет валута би бил фундаментален пласт на цифровата валута, който е допустимо най-сигурен. Ако постоянните монети като USDC бъдат контролирани на федерално равнище, това би основало отлична конструкция за компания като Circle и цифрова валута като USDC.

Алер счита, че Конгресът би трябвало да сътвори рамка за криптовалутите взаимно с други водещи юрисдикции в света, които са открили пътища за тези достижения.

Той счита, че някои от препоръчаните законопроекти, които понастоящем се разискват в Камарата на представителите, биха могли да оказват помощ на щатския $ да остане конкурентоспособен в актуалната епоха на основаните на интернет валути.

Алер счита, че поради подозренията по отношение на конкурентоспособността на щатския $, в този момент е решителен миг Конгресът да предприеме дейности.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР