В необичайно допълнително съобщение в петък вечерта руското министерство на

...
В необичайно допълнително съобщение в петък вечерта руското министерство на
Коментари Харесай

Вагнер“ получиха похвала от руското военно ведомство

В извънредно в допълнение известие в петък вечерта съветското министерство на защитата за първи път категорично похвали напъните на частната военна компания " Вагнер " при щурма на регионите на Соледар.
 Москва разгласи завземането на Соледар, Украйна отхвърля Обновена
Москва разгласи завземането на Соледар, Украйна отхвърля

Няма без значение удостоверение на информациите

Настъплението, довело до разгрома на украинските въоръжени сили (ВСУ) и завладяването на град Соледар, е осъществено от разнородна група съветски войски , като задачата за щурмуване на кварталите на града, окупирани от ВСУ, е сполучливо изпълнена с помощта на дейностите на доброволците от щурмовите отряди на ЧВК " Вагнер " , гласи известието на съветското министерство на защитата. Изрично се показва, че известието е инспирирано от изявления в медиите за състава и присъединяване на разнообразни елементи от съветската формация на войските (силите) при освобождението на град Соледар в Донецката национална република.

Уточнява се още, че настъпателните дейности в този тактически регион, които са доведоли до погром на въоръжените сили на Украйна и завладяването на град Соледар, бяха осъществени от разнородна група съветски войски (сили) по обединен проект и проект, който предвиждаше решаването на комплекс от бойни задания ". Бойните задания са включвали блокиране на града от север и юг, уединяване на региона на бойните дейности и попречване на прехвърлянето на запаси от прилежащите региони към града и спиране на изхода на частите на ВСУ от Соледар, както и огнева поддръжка на настъплението от щурмови самолети и артилерия.

" Що се отнася до , окупирани от ВСУ, тази бойна задача беше сполучливо изпълнена с помощта на смелите и самоотвержени дейности на доброволците от щурмовите групи на ЧВК " Вагнер " , прибавя министерството.
 ISW: Путин и силоваците се бият за превъзходство
ISW: Путин и силоваците се бият за превъзходство

Поради дефицит на муниции Русия няма да може да поддържа настъпателни интервенции през 2023 година

Русия през днешния ден заяви за завладяването на град Соледар, до момента в който към момента украинските сили отхвърлят. Това би била първата победа на съветската войска от юни месец насам, като елементи на ЧВК " Вагнер " се бият от лятото още. 

Реално до преди няколко месеца съществуването и дейностите на ЧВК Вагнер бяха отричани от съветски публични лица . Организацията е изцяло неприемлива съгласно съветското законодателство. поради спомагателния му бизнес с кетъринг, отхвърляше активността на " Вагнер " и връзките си с нея. Войната в Украйна, която Кремъл води от февруари 2022 година, му разреши да излезе на ярко и. 
 ISW: Пригожин употребява Соледар, с цел да разпространява
ISW: Пригожин употребява Соледар, с цел да разпространява " Вагнер "

Ожесточени борби се водят, призна Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР