В него той посочва, че концесионерът "Софийска вода" не влага

...
В него той посочва, че концесионерът "Софийска вода" не влага
Коментари Харесай

И столичен общинар се обяви срещу поскъпването на водата

В него той показва, че концесионерът "Софийска вода " не влага свои средства във ВиК мрежата на столицата. Всички пари за тази активност заплащат или софиянци, клиенти на концесионера, или европейските фондове.

"Когато договорът изтече или концесията бъде прекъсната ще се окаже, че ремонта на рисковата стена на бент. Бели Искър не е изработен от Софийска вода и с цел да не стане покруса ще би трябвало да бъде изработен и заплатен от столичани и техните над 60 млн лв.. Има заплаха и положението на язовир Искър да се амортизира, без да се вършат своевременни поправки и вложения. И сега огромни региони на Столична община е без канализация в 21 век в европейска столица, а редица квартали са без или с нарушено водоподаване като огромна част от кв. "Панчарево ". Не дребна зона от София заплащат за филтриране на вода, а получават вода преди пречиствателната станция ", написа съветникът.

Цветков упорства да се направи публично разискване с жителите на Столична община, както и да завърши делото на Върховна касационна прокуратура против признатия от КЕВР с 3 против два гласа бизнес проект на "Софийска вода ". Той насочва и съответни въпроси към КЕВР, на които чака отговор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР