В неделя в Турция пристига главният прокурор на Саудитска Арабия

...
В неделя в Турция пристига главният прокурор на Саудитска Арабия
Коментари Харесай

В Турция пристига главният прокурор на Саудитска Арабия заради разследването на смъртта на Хашоги

В неделя в Турция идва основният прокурор на Саудитска Арабия по отношение на следствието на случилото се с журналиста Джамал Хашоги. Това заяви президентът на страната Реджеп Ердоган.

Турският водач още веднъж изиска отговор на въпроса къде е тялото на Джамал Хашоги и настоя причинителите да дават отговор пред закона в Турция. Той добави, че килърът е прочут на Рияд и е измежду 18-те души, задържани от саудитските управляващи предишния петък, и настоя за откриване на самоличността на турския съизвършител в закононарушението. По думите на Ердоган, Анкара разполага с спомагателна информация и документи. Той изясни, че Турция споделя тези данни със заинтригуваните страни, в това число със Саудитска Арабия.

Турският държавен глава отново акцентира, че Саудитска Арабия би трябвало да каже кой е дал нарежданията за изпращане на групата от 15 души в Истанбул.

Реджеп Ердоган разяснява и обстановката в Сирия. Според него след съглашението сред Русия и Турция за Идлиб от края на септември, сега в региона е умерено. Той обаче заплаши, че Турция ще концентрира напъните си против следените от сирийските кюрдски отряди територии на изток от р. Ефрат, а не в региона на Манбидж. Ердоган беше безапелационен, че Турция няма да разреши опасност против границите си.

Утре в Истанбул се събират държавните и държавни водачи на Германия, Русия, Турция и Франция за диалози за бъдещето на близкоизточната страна.

Междувременно стана ясно, че турският външен министър Мевлют Чавушоглу е разговарял по телефона със своя саудитски сътрудник Адел ал Джубейр по отношение на случая с изчезналия саудитски опозиционен публицист Джамал Хашоги. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР