В Неапол, под председателството на Италия, се проведе срещата на

...
В Неапол, под председателството на Италия, се проведе срещата на
Коментари Харесай

Групата Г-20 постигна съгласие за климата и енергетиката



В Неапол, под председателството на Италия, се организира срещата на Г-20 за околната среда. Тя се състоя в Кралския замък, който бе отцепен от полицията заради  митинги на жители и природозащитници.

Срещата бе ръководена от министъра на екологичния преход на Италия Роберто Чинголани. Той разгласи, че е утвърдено комюникето  за климата и енергетиката.

До него се стигна най-трудно, защото Индия държи на въглеводородните горива за стопанската система си. Съгласието на Китай обаче докара до превъзмогване на създалата се обстановка и по този начин бе завършен окончателния документ по въпроса.

Друг документ отразява единодушие за обработката  на боклуци и потреблението им като  рециклиран материал, както за трансгранично ръководство на водните запаси, достъпа до питейната вода и на отпадъчните канализации.

Има единодушие за отбрана на морското биоразнообразие отвън националните юрисдикции, за контролиране на добивите от морското дъно и морските предпазени зони в Антарктида.

Протестите на жители и  природозащитници от цяла Италия в Неапол минаха под надпис „ Екопарад ”.

Бе изразено неодобрение срещу  методите, по които огромните международни сили ръководят обстановка от подобен мащаб и значение. Изтъкна се, че територията на област Кампания е станала знак на опустошението на околната среда. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР