В НДК бе открита първата международна среща на Междубанковата асоциация

...
В НДК бе открита първата международна среща на Междубанковата асоциация
Коментари Харесай

Междубанковата асоциация на Китай и страните от ЦИЕ заседава в София

В НДК бе открита първата интернационална среща на Междубанковата асоциация на Китай и страните от Централна и Източна Европа, чийто хазаин е Българската банка за развиване.
Изпълнителните шефове на "Българска банка за развиване " АД Румен Митров и Николай Димитров, и заместник-генералният шеф на Китайската банка за развиване Ли Донгя приветстваха висшите чиновници на 14-те банки за развиване и търговски банки, членуващи в Асоциацията, измежду които са финансови институции от Чехия, Хърватска, Словения, Черна гора, Латвия, Литва, Македония, Унгария, Румъния и Сърбия.
В първия ден на форума се организира полемика по Програмата за деяние на Междубанковата асоциация на Китай и страните от ЦИЕ за интервала 2018-2020 година и Споразумението за съдействие за създаване на потенциал и шерване на опит сред банките-членове.
Беше разисквано основаването на координационен център на Асоциацията в Унгарската банка за развиване, както и целите в разширението на партньорството сред банките.
На 5 юли в зала 7 на НДК ще се организира съвещанието на Борда на шефовете на Междубанковата асоциация на Китай и страните от Централна и Източна Европа под семейството на ръководителя на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на "Българска банка за развиване " АД Стоян Мавродиев. Речи ще произнесат министърът на стопанската система и принципал на "Българска банка за развиване " Емил Караниколов и ръководителят на УС на Китайската банка за развиване Хуайбан Ху. Предстои да бъдат подписани Програма за съдействие за интервала 2018-2020г. и Споразумение за съдействие за създаване на потенциал и шерване на опит. Това са първите публични документи на Асоциацията след учредяването й през ноември предходната година в Будапеща.
Заседанията на Междубанковата асоциация на Китай и страните от Централна и Източна Европа предшестват Седмата годишна среща на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай в границите на механизма 16+1, на която страната ни е хазаин на 6-8 юли в НДК, София.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР